Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Spor
 

Yeni başlayanlar için vücut geliştirme

Yeni başlayanlar için vücut geliştirme
 

yeni başlayanlar için vücut geliştirme


 

Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme ve Bilmeniz Gerekenler :
 
Yeni başlayanlar için vücut geliştirme de hem egzersizlere alışmak hem de daha ağrı egzersizle hazırlanabilmek için belirli programlar uygulanabilmektedir. Vücut geliştirmeye karar verdiğinizde öncelikle bir uzmandan yardım almanız daha kolay sonuca ulaşmanızda yardımcı olur. Bunun dışında vücut yağ ve kas oranınızı öğrenmeniz nasıl bir program izlemeniz gerektiğinde size yardımcı olacaktır. Sadece yapacağınız egzersizin değil aldığınız gıdaların da son derece önemli olacağı bu dönemde ne şekil bir beslenme planı izlemeniz gerektiğini, hangi vitamin ve mineral desteklerini ne oranlarda almanız gerektiğini ve en önemlisi yağ hücresi oluşturmadan kas kütlesini nasıl arttıracağınızı öğrenmeniz gerekir. 
 
Yeni başlayan kişilerde vücut geliştirme programı yaş, boy, kilo gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak yapılır. Kişinin beden kütle endeksine göre hazırlanan program dahilinde ne sürede egzersiz yapması gerektiğine karar verilir. 
 
Siz de vücut geliştirme sporuna yeni başlıyorsanız kendiniz için evinizde ya da spor salonlarında uygulayabileceğiniz bir program oluşturabilirsiniz. Kişisel yaşamınızı baz alarak oluşturmanız gereken bu program öncelikle hafif egzersizlerin ve ısınma hareketlerinin yer aldığı bir program olmalıdır. Genellikle spor salonlarında da en az yirmi ya da yirmi beş dakika ısınma hareketi yapıldıktan egzersize başlanır. Bunun amacı ise vücudu ısıtarak esnetmektir. 
 
Uyguladığınız egzersiz programı daha önce hiç egzersiz yapmadığınız düşünülerek hazırlanıyorsa hafif ağırlıkla kaldırarak başlamanız en doğrusu olur. kaslarınızı yormadan ağırlık çalışmaları yapabilir ya da egzersizlere alışabilmek için kondisyon çalışmaları yapabilirsiniz. 
 
Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme de dikkat etmeniz gereken bir nokta ise yediklerinizdir. Elbette normal şartlardan daha fazla ya da daha az yemeniz gerekecektir. Ancak düzenli bir diyet programı ile kilo almadan kas oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra egzersiz sonrası yorgunluk hissinin oluşmaması ve hücre yenilenmesi için aldığınız besinlere dikkat etmeniz gerekir. 
 
Bilinen bir gerçek var ki o da her gün düzenli olarak her insanın protein alması gerektiğidir. Hücrelerin yenilenmesini ve çoğalmasını sağlayan proteinleri gıdalardan alamadığınız zamanlarda ya da düzenli diyet programınızda protein tozu olarak alabilirsiniz. Kilo kontrolü sağlayabileceğiniz protein tozu egzersiz sonrası yorgunluk hissinin azalmasına, kas dokularının güçlenmesine ve daha hızlı forma girmenize yardımcı olur. 
 
Toplam blog
: 7
: 5415
Kayıt tarihi
: 22.04.13
 
 

Vücut Geliştirme Sporunu Türkiyeye Sevdirmek ve bu konuda olan tüm bilgilerimizi ülkemizin güzel ..