Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yeni Bir Ben!

Yeni Bir Ben!

Affederek bunu başarabiliriz.

 

 

Kendimizi bulduğumuz her fırsatta yenilmemiz gerekli. Nasıl zaman değişiyorsa. Tabiat her daim kendini yeniliyorsa. Hatta yaşlanmış olarak düşündüğümüz dünya bile kendini yeniliyorsa bizler neden yapmayalım bunu. Yenilenmek ille estetik yaptırmayla, makyajla, yeni bir ev, yeni eşyalarla olmaz ki. Kendimizi yenilemekle olur.

Bunun için kendimize haksızlık yaptığımız birçok duyguyu yok edeceğiz.

Bunlardan biri kin tutmak.

Bunlardan biri affetmemek!

Elbette, affetmek kolay bir duygu değildir.

Zordur, çok zordur.

Size yanlış yapmış, üzmüş, kırmış, belki de çok büyük zararlar vermiş birini affedeceksiniz, hoş göreceksiniz. Dahası belki de karşı karşıya geldiğinizde hiçbir şey olmamış gibi davranacaksınız.

Gerçekten mümkünü yokmuş gibi görülüyor.

Oysa affetmek karşı taraftan ziyade kendimizi affetmek anlamına geliyor bir bakıma. Nasıl?

Affetmediğiniz takdirde kendinize yaptığınız eziyetin farkında mısınız?

Stres yaparsınız. Aklınıza geldikçe, karşılaşmak korkusu ile panik içinde olursunuz. Dahası her bir olay onunla yaşadığınız tatsızlığı size hatırlatır ve siz içinizde sıkıntı ile yaşarsınız. Bu ne yapar? Belki size abartı gelebilir ama değil. Bu sizi depresyona kadar götürür.

İlk başta takılı bir akılla huzursuz olduğunuzdan enerjinizi siz kendiniz yok edersiniz. Yaşantınız yorgunluk halinde geçmeye başlar. Hele de o kişi sizin için önemli biri idiyse!

İşte şimdi asıl meseleye geliyoruz.

Onu affetmeyerek aklımızda büyütüyoruz ya, yok artık öyle bir şey.

Nasıl yapacağız.

Tek kelime ile AFFEDEREK.

Onu değil kendimizi azat ederek.

Biliyoruz ki, affettiğimizde gözümüzde büyüttüğümüz küçülecek, değerini yitirecek ve artık aklımızda olmayacak. Onu önemsemiyoruz. Onu düşünmüyoruz. O hiçbir şey değil hayatımızda…

Artık vücudumuzu uyaracak, strese bağlı olumsuzlukları gönderecek duygularımız kalmamıştır. Yani negatif adı verdiğimiz karanlıklar, olumsuzluklar oldukça kötü duyguları bertaraf etmiş oluruz. Zira bu yıpratıcı düşünceler hormonlarımızı da etkiliyor vücudumuzdaki birçok organımızı etkilediği gibi. O zaman hormon salgıları da değişiyor. Kendimizi oldukça mutsuz hissetmememize sebep oluyor, bununla da kalmıyor yorgun ve hırçın oluyoruz. Neden?

Şimdi tersini yapıyoruz ve affediyoruz.

Kasvetli düşüncelerin sebep olduğu karanlıklar dağılmaya başlar, her yeri beyaz, pembe ve mavi duygular sarar.

Ayrıca affettiniz ya kanıksanmış düşünce kalıplarınızın da dışına çıktınız. Buyurun yeni bir yol. Bundan sonra hayata karşı daha bir farklı bakacaksınız. Hiç kimse için bu kadar takıntılı olmayacaksanız.

Bu da bir şey değil mi?

 

 

Nazan Şara Şatana

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....