Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '07

 
Kategori
Müzik
 

Yeni bir İTÜ kulübü: Müzik bilimi

Yeni bir İTÜ kulübü: Müzik bilimi
 

Biliyorsunuz ki; her üniversitenin kendi bünyesinde oluşturduğu kulüpler vardır ve bu kulüpler öğrencilere çok büyük imkânlar sağlar. İstanbul Teknik Üniversitesi bir ilki gerçekleştirerek bünyesine Müzik Bilimi Kulübü’nü de ekledi. Konservatuar öğrencilerinin büyük çalışmalar sonucunda kurduğu ve içlerinde canım arkadaşım Esra Karaol’un da Lisansüstü Temsilcisi olarak bulunduğu bu kulüp yaptıkları çalışmalar ve etkinliklerle büyük bir övgüyü hak ediyor bence.

Sanıyorum İTÜ Müzik Bilimi Kulübü Lisansüstü Temsilcisi Esra Karaol’un söylediklerini sizlerle paylaşmam daha etkili olacaktır.

“İTÜ Müzik Bilimi Kulübü’nün amacı; İTÜ öğrencilerinin müzik konusundaki duyarlılığını geliştirmek ve müziği bir bilim olarak ele almalarını sağlayarak, müzik bilimi adına çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yayınlamak yolu ile müzik bilincini geliştirmektir.

Doç. Dr. Songül ATA KARAHASANOĞLU danışmanlığında kurulan kulübün 7 kişilik yönetim kadrosuyla beraber giderek çoğalması hedeflenen 40’ı aşkın üyesi mevcuttur. Üye olmak isteyen İTÜ öğrencileri; İTÜ Kültür ve Sanat Birliği (KSB)’nin http://www.ksb.itu.edu.tr web adresinden ‘üye olmak istiyorum’u tıkladıktan sonra Müzik Bilimi Kulübü’nü seçerek bilgilerini girebilirler. Yine aynı adresin ‘Kulüpler’ sayfasından Müzik Bilimi Kulübü ve üyeleri hakkında bilgi edinebilirler. Daha fazla bilgi ve öneri için henüz yapım aşamasında olan http://www.muzikbilimi.itu.edu.tr/ web adresi de ziyaret edilebilir.

Kulübün kurulması için; Ağustos 2006’da başlayan fikir alışverişi Eylül ayı itibariyle resmiyet kazanmış ve gerekli temas/başvuruların ardından Aralık ayında resmen kurulmuştur. Düzenlenen genel kurul ve iş başına getirilen yönetim kurulu ile faaliyetlere başlanmış olup, kulübün kuruluş amaçlarından biri olan ‘müzik bilimi adına çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yayınlamak’ amacına yönelik olarak, kulüp üyelerinin ortak çalışması ile aylık bir bülten olan “PORTE”nin ilk sayısı Şubat ayında tüm İTÜ kampüslerinde dağıtılmıştır. Mart sayısı da yolda olan ikinci bülten, müzik bilimi adına tüm İTÜ öğrencilerinin yazılarına açıktır. Kulüp üyeleri eğitim dönemi boyunca her ay çıkarılacak olan bültenin yanı sıra dönem sonlarında bir de dergi çıkarmayı hedeflemektedir.

İTÜ Müzik Bilimi Kulübü ayrıca, her ay İTÜ kampüslerine dağılacak olan etkinlikler düzenlemektedir. Şubat ayı içerisinde Maçka kampüsünde bir söyleşi ve bir konser olmak üzere 2 etkinlik düzenlenmiştir. Mart ayı içerisinde de film gösterimi ve söyleşiler ile başta Maçka olmak üzere yine tüm İTÜ kampüslerinde her hafta bir etkinlik düzenlenecektir. Etkinlikler tüm müzik bilimi severlere açık olup, ücretsiz gerçekleştirilmektedir.”

Yönetim Kurulu:

Başkan: Abdullah AKAT

Başkan Yardımcısı: F. Merve EKEN

Genel Sekreter: Gözde ÇOLAKOĞLU

Lisans Temsilcisi: Eray CÖMERT

Lisans Üstü Temsilcisi: Esra KARAOL

Sayman: N. Duygu KAYA

Yazman: Sevilay ÇINAR

Müziği bir bilim olarak ele alan ve müzik bilincini geliştirmek için uğraşan bir kulübe üye olamamaktan dolayı çok üzgünüm. Çünkü bu kulübe sadece İTÜ öğrencileri üye olabilmekte. Ama düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. Ben yapılacak olan etkinlikleri buradan sizlere aktaracağım. Ayrıca kulüp üyelerinin ortak çalışması ile ayda bir çıkarılan “PORTE” isimli bültene ve dönem sonlarında çıkarılması planlanan dergiye bütün İTÜ kampüslerinden ulaşabilirsiniz. Hatta verilen adreslerden, eleştiri/önerilerinize her zaman açık olan kulup üyeleri ile iletişim kurma şansına da sahipsiniz.

 
Toplam blog
: 47
: 2023
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “Piyano” ve “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği” ..