Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '12

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Yeni bir Microblog Sosyal Ağı: Peplr

Yeni bir Microblog Sosyal Ağı: Peplr
 

pepl


Twitter’ın kalabalığından veya artık göze aynı gelmesinden dolayı Twitter’dan sıkılmış insanların sayısı gittikçe artıyor. Bu kullanıcılar çoğunlukla Facebook’a yöneliyor veya başka sosyal mecralar arıyorlar. Öyleyse bir öneride bizden olsun : Peplr. Hem de Türk girişimcilerden.

peplr logo

 

 

Peki nedir bu Peplr ?

Peplr bir aynı Twitter bazlı mikroblog sitesi. Twitter’ın ilk kurulduğu zamanları hatırlatıyor. Çok sade, ufak, göz yormayan mini bir sosyal ağ diyebiliriz. Tabi ki Peplr’da amaç bir şeyler yazmak ve bir şeyler okumak. Ayrıca lokasyonunuzu bildirebiliyor yazınıza fotoğraflar ile görsellik katabiliyorsunuz. Ayrıca ağın logosu ve konsepti filler. Bu yüzden Peplr’da ki her bir kişi aslında birer fil sayılıyor. :)

Kurucuların ağızlarından Peplr:

 

Bir micro blogging hizmeti olan peplr.com filimiz hızla büyümeye ve sosyal adımlar atmaya başlamış. Arkadaşlarını ve iletilerini beğendiği diğer sosyal filleri takip edebiliyor, onlar hakkında konuşabiliyormuş. Daha anlamlı ve ayrıntılı iletiler için yazılarına fotoğraf ekleyebiliyor ve hangi ormanda olduğunu belirtebiliyormuş.

 

Yabancı kurtlardan, doymayan reklamlardan, kötü niyetli spam fillerden uzak, mutlu mesut bir sosyal ağa sahipmiş.  Üstelik ‘hakkında’ bölümünde kendisi hakkında küçük bir tanıtım yazısı da yazabiliyormuş. Yazılarını beğendiği, hayran olduğu, takdir ettiği diğer sosyal fil arkadaşlarını ödüllendirmekten de geri kalmıyormuş. Onlara birer rozet verip popülerliğini arttırabiliyormuş.

Özgür olmayı seven filimiz, aynı zamanda sorumluluklarının da farkındaymış. Özel günlerde kabuğuna çekilmeyip, her bir özel gün için farklı mesajlara bürünüyormuş. Hem de kendini daha iyi ifade edebilmek için 255 karakter kullanarak iletiletini yazıyormuş.

 

Peplr’ı, Twitter’dan ayıran özellik ne?

 

Bu soruyu öncelikle kendimize sorduk ve kendimizce bir kaç basit cevap aldık. Peplr’da -henüz- takipçi sayınızı arttırmayı amaçlayan sitelerin reklamları, hiç bir uygulamanın profilinize erişememesi Peplr’ı güzel ve basit kılan etmenlerden. Ayrıca onu Twitter’dan ayıran en göze çarpan özellikler ise karakter sınırının 255 olması ve özel mesajların (dm) olmaması. Kullanıcıya atılan ‘mention’ları yine kullanıcının profilinde görebiliyoruz. Böylece yapılan diyaloğu profil sayfası üzerinden okuyabiliyor, dedikodulardan da geri kalmıyoruz. Bu sebeplerle de Peplr tercih edilebilir.

Diğer özelliklere gelecek olursak Peplr’da yazılan yazıları beğenebilme özelliğiniz var. Kullanıcılar ile takipleşmek yerine izleşiyorsunuz :) Ayrıca sevdiğiniz ‘fil’lere fil rozeti verebilirsiniz. Bunun yanında @help fili hep yanınızda oluyor ve özel günlerden, yenilik ve güncellemelerden sizi haberdar ediyor, yardıma ihtiyacınız olduğunda onunla konuşabiliyorsunuz.

Beta durumunda bulunan Peplr’ın akıllı cihazlar için uygulamaları yolda.. Ayrıca görünen o ki bu basit ve sadeliği ile Peplr, mobil cihazlarda daha çok tercih edilecek.

 

 
Toplam blog
: 11
: 11034
Kayıt tarihi
: 12.05.12
 
 

32 yaşında Nevşehir doğumluyum. Bir dijital pazarlama ajansında web tasarım ve seo uzmanlığı yapm..