Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Yeni bir süreç

Yeni bir süreç
 

Umarız bu süreç ülkemiz için hayırlı olur...


Tarih: 30 Temmuz 2008

Yer: Anayasa Mahkemesi

Saat: 18:05

AKP ciddi bir ihtar aldı. Sonuçta mahkemenin 11 üyesinin 10'u AKP'nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu konusunda uzlaştı. AKP, 6 kapatılsın oyuna karşılık 5 zıt oyla kapatılmadı. Bilinen üzere parti kapatma için aranan rakam 7. Üyelerin 6’sı kapatılsın derken 4’ü hazine yardımından mahrum bırakılsın ve bir kişi de (ki o da Haşim Kılıç) kapatılmasın dedi. Haşim Kılıç'ın tavrı öteden beri biliniyor. Örneğin türban nedeniyle 2003 yılındaki 23 Nisan resepsiyonuna dönemin cumhurbaşkanı, Genelkurmay başkanı, Anayasa mahkemesi başkanı, cumhuriyet başsavcısı katılmamıştı ama Haşim Kılıç katılmıştı. Hatta kendisine sorulan soruya da devletinden utanmadığını ama resepsiyona katılmayanlardan utandığını söylemişti. Türban girişimi de AKP davasının iddianemesinde yer alıyordu. Dolayısıyla Haşim Kılıç tarafsız değildi, olamazdı. Bu karar bazılarının dediğinin tersine laikliğe derin darbe değil aksine AKP'ye çok ciddi bir uyarıdır. Tabi AKP bu uyarıyı pek ciddiye alacağa benzemiyor hatta bunun bir uyarı olduğunun bile farkında değil.

Bana göre Türkiye’yi sıkıntılı günler bekliyor. Çünkü hazine yardımının kesilmesi AKP gibi bir partiyi eylemlerinden vazgeçirmez. Hazine yardımı olamadan da arkasındaki destekçilerle AKP zaten güçlü bir parti. Belli bir miktar paradan yoksun kalmaları partililerin laik cumhuriyete karşı olan şeriatçı tutumlarını değiştirmeyecektir.

AKP’nin laikliğe karşı eylemlerin odağı haline geldiğine herkes hemfikir. “Şimdi AKP’nin hem Yüce Divan korkusu var hem Anayasa Mahkemesi’nin laikliğe aykırı davranışlar konusundaki hassasiyeti görüldü. Gelecek süreçte bu açıdan kendilerini garantiye almak için Anayasa Mahkemesi’nin üyelerini partilerine seçtirecekleri, yargıçları atayacakları bir anayasa değişikliği yapabilirler ve gerek Anayasa Mahkemesi gerekse Yüce Divan’ı lehlerine çevirmiş olacaklar”. Bu sözlerin sahibi Yagıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş. AKP bundan sonra bir daha böyle bir süreç yaşamamak için çeşitli formüller bulmak ve bir yolunu bulup Türkiye’nin en önemli kurumlarından birini daha ele geçirmek için kolları sıvayacak...

Ülkemizin girdiği bu yeni süreç umarım hayırlı olur...

 
Toplam blog
: 4
: 511
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

1991 doğumluyum. İzmir'de lise öğrenimi görüyorum. Güncel olaylara ilgiliyim. Haber ve gazete takip ..