Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Yeni bölünme(Açılım) paketi mecliste! Peki bu pakette neler var?

Yeni bölünme(Açılım) paketi mecliste! Peki bu pakette neler var?
 

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, bunca verilen tavizin üzerine, yeni tavizler yola çıktı!

Çözüm süreci paketi” olarak da adlandırılan, bu paket aslında bölücülerin ağzına bir parmak bal sürüp, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bölücü oyları almak.

Yeni çözüm paketi TBMM Başkanlığı'na sunuldu…

Paketin adı "Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi"...

 Hükümet, çözüm süreci çerçevesinde attığı adımları yasal hale getiren, "açılım tasarısını" TBMM'ye resmen sundu. Hükümet, çözüm süreci için halen yürürlükte olan kanunlarda değişiklik yapmak yerine, sürece "yasal zemin" oluşturan yepyeni bir kanun çıkarmayı tercih etti.        

Kanunun amacı "çözüm sürecine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi" olarak açıklanan tasarıda hükümete şu yetkiler veriliyor;

 "* Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirler.

* Gerekli görülmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmalar yapılmasına karar verir ve bu çalışmaları gerçekleştirecek kişi, kurum ve kuruluşları görevlendirir.

* Silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alır

* Bu kanun kapsamında yapılan çalışmalar ile alınan tedbirlere ilişkin kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesini sağlar

* Alınan tedbirlere ilişkin uygulama sonuçlarını izler ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlar, gerekli mevzuat çalışmalarını yapar."

Kanun tasarısında, çözüm sürecine ilişkin çalışmaların koordinasyonu ve sekretarya hizmetlerinin de Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütüleceği hükmü yer alıyor.

Tasarı ile, çözüm sürecinde görev alanlara da yasal zırh geliyor. Kanun tasarısının ilgili maddesi şöyle;

"Bu kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluğu doğmaz."

Böyle bir maddeye gerek var mıydı? diye düşünenler için elbette vardı diyebiliriz!..

Hatırlarsanız; Kenan Evren de kendisinin seçimiyle birlikte yeni anayasayı kamuoyunun oyuna sunarak yaptırdığı referandumda yüzde 92 kusur oy alarak, hem anayasayı kabul ettirdi, hem de cumhurbaşkanı seçildi.

Kenan Evren’in kabul ettirdiği anayasanın geçici 15. Maddesinde, kendilerinin yargılanamayacağı maddesini koydurmuştu. Bu madde 30 yıl sonra kaldırıldı ve Kenan Evren ile yol arkadaşı Tahsin Şahinkaya yargılandıkları mahkemede(!) “Ömür Boyu Hapis Cezasına” çarptırıldılar.

Yani, ileride ülkenin bölünmesinden sorumlu tutulacak bu kanunu yürütenler, bu maddeye sığınarak gözlerini karartmasınlar.

Bu ülkede kitap yazmanın suç kabul edildiği, taslak halindeki kitapların yasaklandığı bir dönemde, ülkeyi bölmek için yapılan her türlü eylem asla cezasız kalmaz. Kalamaz. Kalmaması da gerekiyor!

Bu madde kanunun anayasaya aykırı olduğunu açıkça gösteriyor. Bu yasayla verilen yetkiler, anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..