Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni CHP’den bi cacık olmaz

Yeni CHP’den bi cacık olmaz
 

Görsel: eminimsi.com


Her bir ok'una ayrı anlam yüklenen ama bugünkü haliyle hiçbirine tam olarak oturtamadığımız CHP, Hüseyin Aygün’le birlikte yedinci okun üstüne kendini oturtmuş, intihar etmeye and içmiş gibi…

Eğer CHP, CHP’den önce milletin kalbine saplanan o oku acilen çıkarmaz, gerekli müdahaleyi vakit geçirmeksizin yapmazsa bu kendini bitirmenin ötesinde ihanet olur.

CHP içindeki çok değerli milletvekillerini tenzih ederek söylüyorum, CHP ya bir an evvel aslına dönmeli, ya da CHP içinde mesai harcayan ve gelecekte siyaset yapmayı düşünen bütün vekiller CHP’den istifa etmelidir. Yoksa aslını yitirmiş CHP içinde kaybettikleri her saniyede kendi geleceklerinden, kariyerlerinden yemek olur. Hem de sonsuza değin.

Hem bir şey söyleyeyim mi size.

Kusura bakmayın ama AKP, PKK pastasını size asla yedirmez. O kadar yoğurmuş, kulak memesi yumuşaklığına getirmişken üstelik!

Kolay değil, ne badireler atlattılar, iki ileri bir geri, ne adımlar attılar. Hüseyin Aygün bugün çıkıp “Dağdaki o çocuklar, iyi çocuklar” diyebiliyorsa bunu biraz, hatta en çok da AKP’ye borçludur.

Bu iş öyle bir hal aldı ki; adeta yap işlet devret modeline döndü. AKP, baktı pabuç pahalı, çizdiği zikzaklara rağmen, zekice yaptığı kontrataklarla işin içinden sıyrılmayı bildi, işin balçık tarafını CHP’ye ve MHP'ye ihale etti ustalıkla bugüne kadar. Hüseyin Aygün olayı örneğin.

Bulduğu her fırsatı, muhalefeti dövmek, haşat etmek için kullanan AKP, neden bu kaçırılma sırasında, esnasında ve sonrasında böylesine salih açıklamalar yapsın, eline geçirdiği böylesi bir fırsatı tepsin ki? Bir taşla birkaç kuş. Hiç fena değil.

Böylelikle kendi yapacağı işi, yandaş medya yanında CHP'nin tabanına, halka havale etmiş, bizzat yapacağı işi dolaylı yoldan onlara yaptırmış oldu. CHP Hüseyin Aygün’ü ihraç etmedikçe bu işin içinden kolay kolay sıyrılamaz. Benden söylemesi.

CHP’nin içinde CHP’lilik ruhunu kaybetmemiş ama Türkiye’nin dirliği-düzenliği, solun geleceği için bazı olumsuzluklara sessiz kalan vekiller olduğunu biliyor ve onlara sesleniyorum. Lütfen artık CHP’yi terk edin. Çünkü CHP’de kaldığınız her dakika sizin kayıp.

Zaten adının, ilkelerinin içini dolduramayan, söylemleri havada kalan, Atatürk ilke ve söylemlerinden tamamen uzaklaşmış bir partinin adı sol olsa ne fark eder, sağ olsa ne fark eder?

Gerek MHP olsun, gerek CHP, bugün kuruluş amaçlarından tamamen uzaklaşmış, koltuk uğruna ilke ve amaçlarından sapmış iki parti görünümünde. Daha fazlası değil. Hatta lazım olduğunda AKP tarafından kullanılan can simidi, stepne olmaktan öte bir varlık, fonksiyon gösteremeyen iki parti görünümünde. Her ikisi de tabanına ihanet içinde. İçlerinde bulunan yurtsever milletvekillerini tenzih ettiğimi tekrar hatırlatarak söylüyorum bunu.

Türkiye bu kaostan çıkmalıdır. Çıkabilir.

Adı şu olmuş, bu olmuş hiç önemli değil. Türkiye'nin şu anda ihtiyacı olan şey, Türkiye'nin varlığına, birliğine dirliğine helal getirmeyecek, bu uğurda gözünü budaktan sakınmayacak, azami şartlarda anlaşacak, toplayıcı, birleştirici unsurlar, kadrolardır. Tarihte hiçbir hareket yoktur ki, zikzak çizerek başarı sağlamış olsun. Başarının anahtarı önce kendine ve hareketine inanmak ama mutlak inanmak, sonra bu uğurda çalışmak, çalışmak, çalışmak, kendni adamaktan geçer.

Ya İstiklal, Ya Ölüm! diyen bir geleneğin mirasçılarıysak eğer bunu başarabileceğimize de inanmak gerek!

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..