Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Yeni kimlikler eskisi ibraz edilip verilsin, kimliksiz olanlar kayıp kaçak olarak kabul edilsin

Yeni kimlikler eskisi ibraz edilip verilsin, kimliksiz olanlar kayıp kaçak olarak kabul edilsin
 

İşte devletimiz için müthiş bir fırsat! Nüfusunu sayamıyorsun. 40 bin kişi kayıp. Binlerce faili meçhul cinayet…

Yakında yeni kimliklerin dağıtımına başlanacak. Birebir şahıs tespit edilerek, eski kimliğini ibraz etmek şartıyla (kaybettiyse belgelemek ya da not alınıp daha sonra takip edilmek şartıyla) kimlik şahsın bizzat kendisine verilirse bu işten nüfusla ilgili sorunların çözümü ile adli ve idari diğer bazı faydalar sağlanabilinir.

Adam kadın her neyse yeni kimliğini almak için sana gelecek… Emniyetin elinde kayıp ve kaçaklarla ilgili bilgiler var. Herkesi bir bir kontrolden geçirirsin. Kayıp olan bu 40 bin kişi uçmadı ya.

Kimliğini değiştirmek için sana geldiyse ya öldü/kaçırıldı ya da kaçıyor… Bu işin sonu önemli.

Birincisi ve en önemlisi her bir mahalle bazında teslim edilecek bu kimliklerle Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarının gerçek sayısı tespit edilecek.

Devleti yönetenler o kadar bilgisiz ki… Bir ülkenin nüfusu resmi nüfus sayımı ile sağlanmaz. Sen nüfus sayımı yapıyorsun, adam dağda; saydırmıyor kendini… Daha bir sürü alavere dalavere.

Böyle kimlik dağıttın… Şahsın bizzat kendine verdin ve imzasını alarak nüfustaki ya da muhtarlıktaki nüfus kaydına geçirdin. Bu kişi artık var. Bu kişi artık var. Gerisi yok. Kaç kişi saydınsa senin nüfusun o kadar.

Adam kayıp, adam kaçak; bir sürü dalavereleri gizli kapaklı işleri var. Adam kendini saydırmak istemiyor. Adam kayıpsa kimliğini değiştirirken yakasına yapışacaksın, gel bakalım. Hırsızsa katilse de belki bunun altından bir şey çıkar diye kimliğini değiştirmeye gelmeyebilir.

Tamam işte, senin aradığın da bu… Bu tarihten sonra yeni kimlik taşımayanlar haklı bir durum ve mazeret gösterme dışında kayıp ya da kaçak olarak takibe alınacaklar.

Bunların kim olduğunu nereden bileceğiz. Öncelikle yeni kimliği olmayan herkes. Sonra adamın nüfusta kaydı var. Kimliği değiştirirken imzasını alıyoruz ya, kimliğini değiştirmemiş. Görüyoruz bunu. Bu kişileri listeleyip emniyetin kayıp kaçak listesi olarak güvenlik takibinde esas alacağız.

Aynı işlem yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için ilgili ülkenin elçiliğinde yapılacak. Adam/kadın Kapıkule’den giriş yaptı yeni kimliği yok, gel bakalım arkadaş!

Bu uygulamaya özgürlüğümüz kısıtlanıyor diye karşı çıkanlar olacak. Hatta bunu AKP hükümetinin siyasi amaçla yaptığını söyleyip karanlık muhalifler kazan kaldıracaklar. Böyle bir şeyin mazereti olamaz. 40 bin kişi kayıp, binlerce cinayetin suçlusu kaçak ve bir sürü örgüt ortada dolaşırken kimse özgürlüğümüz kısıtlanıyor diyemez!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..