Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
Eğitim
 

Yeni Küresel Eğitim: Sosyal Beceriler

Yeni Küresel Eğitim: Sosyal Beceriler
 

Gençlerin şimdiki hali 21. yy. gerçeğini yansıtıyor. Şöyle bir baktığımızda gençlerimiz sığ, alakasız, sanal dünyada tablet ve akıllı telefonlar içinde kaybolmuş gibi görünebilirler, ancak bizden çok daha gelişmiş durumdalar. Onlar hızlı ve integral bir dünyada yaşayıp, soluyan ve bağlantı içinde, politik sınırların olmadığı ve küresel yaşayan bir nesil.

Eğer içlerine bakacak olursak, üniversite, kariyer, çocuk sahibi olmak gibi şeylere tama olmayan yepyeni bir nesil keşfederiz, onlar şunu bilmek istiyor; “Neden?”. Onlar hayattaki rollerini ve mutlu olmak için aralarında nasıl bir ilişki kurmaları gerektiğini anlamak istiyorlar. Bu yüzden onlar için inşa ettiğimiz eğitim sistemine karşı baş kaldırıyorlar. İhtiyaçları olan şey kuru bilgi değil; onların kelimenin tam anlamıyla eğitime ihtiyaçları var.

21. yy’da eğitim yönteminin gençlere zorla bilgi yedirme olması gerekmiyor. Şöyle ki, onlara sosyal beceriler kazandırmalı ki bugünün toplumunda gördüğümüz anti sosyal ve yalnızlık, güvensizlik gibi şeyleri aşabilsinler. Gençlerin sosyal değişimde aktif ve güçlü bir şekilde yer alabilmesi için onlara integral küresel dünyanın yaşam koşullarını anlamalarına yardımcı olmamız gerekir. Hatta daha da önemlisi, bu kanunları kendi iyilikleri için nasıl kullanabileceklerini anlamalarına da yardımcı olmalıyız.

Bugünün gençleri kendilerine özel yönleriyle bizleri zorlamaktadırlar - onlar yeni bir dünyanın nesli - dünyanın değiştiğini fark edip hayattaki yerimizi tekrar gözden geçmeliyiz

 

 
Toplam blog
: 22
: 622
Kayıt tarihi
: 27.09.11
 
 

Hepimizin hayatında birden “aa” dediği anlar vardır. Yani geçmişte duyduğumuz ama takmadığımız bi..