Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Yeni moda manken tipi evlilik:Çocuğu yap, nafakayı kap, hayatına dön

Son zamanların biraz da modası bu. Çocuk için evlilik, gelecek garantisi için evlilik, ya da yarabandı evlilik.

 Çok fazla karşılaştığımız evlilik tipi bu manken tip evlilik.

 Anne olma odaklı evlenip, iki çocuk yaptıktan sonra, sanki evlilik hedefine ulaştı diye düşünüp hayatına dönmek için boşanmak.

Genel yorum yapmak sağlıklı değil. Çünkü her ilişki parmak izi gibi, kimseninkine benzemez ve kıyaslanmamalıdır.Lakin bazı alanlarda sık yaşanan evlilik veya boşanma şekli, zihnimize lokal bazı algıları adeta kondurmaktadır.

 Bu trendi aslında mankenler başlattı.

Özellikle manken camiasının, belli bir varlık gücüne sahip birileriyle evlenmesi, sonrasında iki çocuk yapması ve ikinci çocuktan belli bir süre sonra boşanması, durumun çok da tesadüf olmadığını gösteriyor.

Ebru Şallı,

Ebru Destan ( dava açılmış),

Gülben Ergen,

Çağla Şıkel,

Demet Şener ( dava açıldı),

Özlem Yıldız

 Yaptığım kısa bir araştırmada şu boşanmalarda ilginç bilgilere ulaştım.

1.Manken kökenli olmaları

2.Ortalama 2 çocuk sahibi olmaları

3.Eşlerinin zengin olmaları

4.İkinci çocuk doğduktan1-3 yıl sonra evliliklerinde çatırdamalar ve boşanmaların başlaması

5.Boşanma sonrası mesleğine veya ekrana ( daha çok sunuculuk veya oyunculuk) dönmeleri.

Şimdi bu açıdan bakıldığında, mankenlerin çoğunlukla yaş ilerledikçe durağanlaşan iş hayatları ve popülariteleri nedeniyle  geleceğe güven veren bir eş ile anne olma hayaliyle gerçekleştirmeye çalıştıkları söylenebilir.

Peki mankenler böyle düşünürken onlarla evlenmek isteyenler ?

 Egosu yüksek zengin bir erkeğin doğal olarak tercihi de güzel bir kadın olacaktır. Böyle olunca da iki tarafın birbirini bulması kaçınılmaz olmakta, kısa sürede tanışıp sürpriz şekilde evlenmeleri de şaşırtıcı olmamaktadır.

 Zaten çoğu haber sitesi bu tip evlilikleri “sürpriz bir kararla evlendiler” olarak vermektedir.

Peki, evlilikte ne oluyor?

Evlenen mankenlerin çoğu hızla anne olmaya çalışıyor. Ortalama 3-7 yıl arasında 2 çocuk yapılıyor. Adeta  an önce aradan çıkarma düşüncesi gibi.

Sonrasında ise hedefe ulaşan yarışmacı misali bir dirilme ve bıraktığı noktaya dönme hayali ortaya çıkıyor ve eşiyle çatışmalar o zaman başlıyor.

Evlenirken, tekrar çalışmayı pek düşünmeyen çoğu mankenin evlendikten sonra ekranlardan ve onaylanma-beğenilme ihtiyaçlarından kopamadıklarını, hayatını sadece “anne “ olarak geçirmek istemediklerini fark edip, yeni alanlar aramasıyla da eş rolleri ve anne rolleri ile bu beklentilerinin çatışmasıyla evliliklerin çatırdadığını görmekteyiz.

Burada çoğu manken ve benzer özelliklere sahip bayanlar, iş hayatlarının yoruculuğu, yoğun tempo, annelik dürtüleri, daha sakin hayat yaşama istekleri ve gelecek kaygıları ile bu tip evlilikler yaparken sürecin tahmin ettikleri gibi gitmediğini ancak evlilik içerisinde fark etmektedirler.

Aslında çoğu insan için de böyledir. Çoğu insan, evlilikle kendisiyle yüzleşmektedir. Evlenmeden önce kıskanç, bencil, yüksek standartlar veya başka özelliklerini olduğunu onlar da bilmemektedir.

Yeni dönemdeki gördüğüm kadarıyla kariyerli bayanların, ekran yüzlerinin çoğu annelik baskısı ile evliliği kendine dayatmaktadır. Kriter olarak da daha çok ekonomik güç parametresini birinci sıraya koymaktadırlar. Belki sevgiye olan güvensizlikleri belki karşı cinsin sürekli iyi niyetsiz yaklaşımları  nedeniyle de ilişkilere olan güvenleri sarsılmıştır.

Mankenlerin bu denli farklı süreç yönetmelerinin belki de esas nedeni meslekleri. Çünkü onlar meslekleri ile evlilikleri arasında tercih yapmak zorunda kalan ender meslekleri yapıyorlar.

Hem eş hem anne olup, hem de şehir şehir gezip defilelere katılmak, hem  podyumda hem de evde çalışmak zor olduğu için  bu süreç sonunda seçenek zorunda kalmak da onları evliliklerinde kendilerini ihmal etmelerine, hatta bazen kendilerine bakmayı bile ertelemelerine neden olmaktadır.

Tekrar iş hayatına dönme istekleri de bu sistemin bazen sonunu hazırlamaktadır. Erkeklerin ise bunları bilmelerine rağmen bu seçimleri yapmaları da ayrı bir  farkındalık konusu.

 

Serhat Yabancı

 www.twitter.com/serhatyabanci

 www.facebook.com/serhatyabanci

 www.instagram.com/serhatyabanci

 
Toplam blog
: 98
: 406
Kayıt tarihi
: 10.01.11
 
 

SERHAT YABANCI Yazar Aile Evlilik Terapist 1.Kitabım : UNUTMAK MI AFFETMEK Mİ 2.Kitab..