Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Yeni nesil gençlikte cinsellikten uzaklaşma hormonlu beslenmenin sonucu mu?

Yeni nesil gençlikte cinsellikten uzaklaşma hormonlu beslenmenin sonucu mu?
 

Bilim adamları uyuyor. Aslında çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. En son nesil gençlikte cinsellikten uzaklaşma durumu var. Bunu bekârken anlayamıyoruz; çünkü bekâret gençler için önemli. Evlendiklerinde hani o bizim bildiğimiz “Safiyeme karyola dar…” söylemleri ile hiç uyuşmayan dedikodular geliyor kulağımıza.

Yeni gençlerin çocuk yapma konusunda bilinçli ve planlı davranmalarını normal karşılıyoruz ama 15 günden bir aydan önce eşlerine yaklaşmadıkları, saçma sapan bir şekilde, üstelik gerekli değilken sözde bilinçli davranarak evliliğin heyecanını öldürdükleri söyleniyor. Umarım kuru bir söylentidir.

Genelde erkeklerde olan bu durumun hanımları üzdüğü, bazılarının bu nedenle evliliklerden soğuduğu falan konuşulanlar arasında. Bir ilişkide ayda bir eşiyle beraber olan kimsenin ya cinsel yetersizliği ya da psikolojik veya beslenmeye bağlı sağlık sorunu vardır. 15 günde ya da ayda bir beraber olmak yaşlılar için bile normal değildir. Elbette bazıları farklı bir beraberlik için (çok özel zifaf gibi buluşmalar için)  yani böyle belli tarihlerde birliktelik planlayabilirler ama bu durum istisnadır.

Yeni nesil derken şu anda 20–35 yaş arası evli gençleri kastediyoruz. Bunlardaki cinsel isteksizlik, cinsellikle ilgilenmeme (bu konuda sözde bilinçli ve akıllı hareket etme) çocuk yapma ile ilgili planlamaların sonucu (aile planlaması bilinci) gibi görünmekle birlikte çeşitli tıbbi argümanlarla bunun zaten sağlanabileceği, genç evlilerin makul ve mantıklı sürede beraber olmalarının haklı mazereti olamayacağı, bu nedenle başka bir sebebin varlığı düşünülmelidir.

Sağlıklı beslenme, diyet, güzel görünümlü ve kaliteli ürünler tüketme argümanları genç nesilde daha fazla olup sözü edilen ürünler de genelde hormonlu olabileceği için gençlerin sağlıkları bu hormonlu beslenmeden etkilenmiş olabilir. Yani söylemesi ayıp bizler düz duvara tırmanıyorduk, Zeynep kız kocasının ayda bir yanına geldiğini söyleyince inanamadık. Sorduk araştırdık, çoğu genç evlilerde bu durum varmış.

Şüphesiz erkekler aile planlamasında kadınlara göre daha hassas ve bilinçliler. Kadınlar hemen çocuğum olsun diyor. Üstelik iş ve çalışma durumları da kritik. Ülkede kimsenin işi garanti değil. Bugün çalışıyorsun, yarın gelme diyebilirler. Bu durumlarda erkek eşi tutuyordur muhakkak. Ama siz istemezseniz korunma yolları çok gelişti, ilişkide çocuk olmaz ve genç evli erkekler bunu bilmiyor olamazlar.

Tabii ki bir iki duyuma bakarak karar vermek doğru değil; ama böyle bir şey varsa üzerinde durulmalı. Erkeklerde oluyor kadınlarda niye olmuyor, onlar hormonlu beslenmiyorlar mı? Bilemeyiz tabii ki, kim bilir belki hormonlu beslenme sadece erkek organizmasını etkiliyordur. Bu arada unuttuğumuz bir şeyi de ekleyelim. Gençlik özellikle çok yoğun antideprasan ilaç kullanıyor. Bunların etkileri de araştırılmalı. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..