Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Bilişim
 

Yeni nesil iPhone'dan neler bekleyebiliriz?

Yeni nesil iPhone'dan neler bekleyebiliriz?
 

Bugünlerde pek çok teknoloji meraklısı yeni nesil iPhone cihazının tanıtılmasını bekliyor. Şu anda ihtiyacı olmasına rağmen yeni bir telefon almak için henüz adı bile muamma olan bu cihazı bekleyen pek çok insan var. Bunun en büyük sebebi elbette insanların Apple ürünlerine duydukları güven. 

Apple ismi son yıllarda yenilikçi ve zaman zaman marjinal teknolojiler ile gündemde olduğundan, insanlar her yeni Apple cihazı için büyük beklentiler içerisine giriyorlar. Bu büyük beklentiler zaman zaman hayal kırıklığıyla da sonuçlanabiliyor; tıpkı iPhone 4S gibi.. iPhone 4S, iPhone 4'e göre pek çok yenilik içermesine rağmen büyük çoğunluk tarafından hayal kırıklığı olarak değerlendirilmişti. Bunda özellikle bir önceki nesil ile aynı kasaya sahip olması büyük bir etken.

Şimdi ise iPhone 5 ya da yeni iPhone konuşuluyor. Etrafta bolca prototipe ait olduğu iddia edilen görsele ve dedikoduya rastlamak mümkün. Özetlemek gerekirse; yeni iPhone daha büyük bir ekrana sahip olacak, NFC ve LTE bağlantısı desteği olacak, daha iyi bir kameraya sahip olacak ve daha ince bir kasa ile gelecek.

Yukarıda saydığım özellikleri tahmin etmek zaten güç değil; peki rakipleri ardı ardına çok güçlü ürünler piyasaya sürmüşken biz yeni nesil iPhone'dan ne bekleyebiliriz?

Daha güçlü işlemci ve daha yüksek hafıza: Elbette her yeni nesil cihazda olduğu gibi daha hızlı bir işlemci ve arttırılmış RAM kapasitesi neredeyse kesin gözüyle bakmamız gereken güncellemeler.

Daha büyük bir ekran: Artık hemen hemen herkes iPhone ekranının büyümesi gerektiğinde hem fikir. Lakin Apple diğer rakipleri gibi 4.5 hatta 4.7 inch gibi çok büyük ekranlar tercih etmeyecektir. Dedikodular 3.95 inch etrafında yoğunlaşıyor ve bu da Apple stratejileri doğrultusunda kulağa mantıklı geliyor.

LTE desteği: Zaten yeni iPad LTE bağlantısı desteklemeye başlamıştı. Yeni nesil iPhone'un da LTE bağlantısını desteklemesi kuvvetle muhtemel.

NFC desteği: Yeni nesil yakın saha iletişim standardı olan NFC, pratikte olmasa da destekleyen cihaz bakımından hızla yayılıyor. Apple da bu teknolojinin ilk uygulamaları arasında yer almak isteyecektir. Bu sebeple yeni nesil iPhone cihazın NFC destekleyeceğini öngörebiliriz.

Kablosuz sarj desteği: Nokia'nın yeni Windows Phone 8 cihazlarında kablosuz sarj teknolojisini kullanacağı biliniyor. Bu teknolojinin hızla yaygınlaşacağını tahmin etmek güç değil. Kablosuz sarj teknolojisi bizi kablolardan tamamen kurtarmıyor olsa da, telefonumuza sürekli bir kablo takıp çıkartma derdinden kurtarıyor. Apple da yenilikçi stratejisi doğrultusunda yeni nesil iPhone ile bu teknolojiyi ilk kullanan markalar arasında olmak isteyebilir.

Çok daha fazla dil destekleyen bir Siri: Apple, iPhone 4S ile birlikte Siri adında bir sesli komut teknolojisini duyurmuştu. Ancak sadece birkaç dil desteklemesi bu teknolojinin en büyük handikapı oldu. Apple, yeni nesil iPhone ile Siri'ye daha fazla dil desteği ekleyerek tüm dünyadaki kullanıcılarını mutlu etmek isteyebilir.

Daha uzun pil ömrü: Ne yazık ki akıllı telefonların en büyük sorunu batarya ömürleri. Yanımızda telefonla birlikte sarj cihazı da taşımak zorunda kalıyoruz dersek abartmış olmayız sanıyorum. Apple eğer batarya teknolojisinde kayda değer bir iyileşme gerçekleştirebilirse bu yeni nesil iPhone için kesinlikle en önemli tercih sebeplerinden biri olur.

Daha iyi bir kamera: iPhone 4S zaten başarılı bir kameraya sahip. Ancak, günümüzde kullanıcıların beklentisi yüksek ve rakiplerin amiral gemisi ürünleri daha yüksek performansa sahip kameralar kullanıyor. Bu sebeple, muhtemelen yeni nesil iPhone Full HD video kaydı esnasında fotoğraf da çekebilen, daha iyi bir kameraya sahip olacak.

Sürpriz özellikler: Apple, yeni ürünlerinde yenilikçi teknolojiler ile insanları şaşırtmayı seven bir marka. Bu sebeple henüz başka cihazlarda kullanılmaya başlanmamış, bu sebeple de yeni nesil iPhone'un pek çok insanın aklına gelmeyecek yeni teknolojilerle gelmesini beklemek yanlış olmaz.

1-2 hafta içerisinde tanılması beklenen yeni nesil iPhone cihaz bakalım bizi şaşırtmayı ve tatmin etmeyi başarabilecek mi?

 
Toplam blog
: 7
: 4329
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Bilgi Teknolojileri Uzmanı, Sosyal Medya Meraklısı   ..