Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Eğitim
 

Yeni öğretmen atamaları!

Yeni öğretmen atamaları!
 

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarına umut kapısı olmaya hazırlanıyor. Ağustos ayında 24 bin öğretmen alınacağı duyuruldu. Atanacak olan öğretmenlerin 14 bini kadrolu olarak göreve başlayacak. Geriye kalan 10 bin aday ise sözleşmeli olarak ders başı yapacak. Atamalar bu sene de KPSS sonuçlarına göre yapılacak, bu sınavın mantığını hala anlamış değilim ve etrafımda da anlayana rastlamadım. Bir bilen varsa bana haber verirse sevinirim. Bana göre öğretmen alacaksanız ve bunlarıda bir sınava göre atayacaksanız, NEDEN insanları kendi alanlarından sınav yapmazsınız ki? Sanırım bu sorunun cevabını kendileri de bilmiyorlardır. Neyse KPSS diyince dayanamayıp içimi döktüm, tekrar olayın özüne dönelim.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS AYINDA YAPILACAK

Atamaların gerçekleşmesi için 2008 yılı KPSS sonuçlarının açıklanması bekleniyor.
EN ÇOK ÖĞRETMEN ALIMI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ`NDEN OLACAK

Atamalarda en çok Sınıf Öğretmenliği alanında alım olacak. Ancak kesin rakamlar ise KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olacak.
ATAMALAR YAPILIRKEN PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE BAKILACAK

Öğretmenler, KPSS'den aldıkları puanlar esas alınarak atanacak. Puanların eşit olması durumunda ise ataması yapılacak adayın seçimi, Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap sayısına göre belirlenecek. Eşitlik yine bozulmazsa bilgisayar kurasına başvurulacak.

Bu blogu yazmamdaki amaç atamalardan haber vermekti, ancak yeri gelmişken bir konuya daha değinmeden edemeyeceğim. 24 bin öğretmen alınacak bu çok güzel bir haber ama ataması yapılamayacak o kadar çok öğretmen var ki, bunların akibeti ne olacak, işte buna şimdilik cevap verebilen kimse yok. Her geçen gün işsiz öğretmen sayısı artıyor çünkü her sene öğretmenlik bölümlerine yeni öğretmen adayları giriyor ve bunlara iş imkanı hazırlayamadan bunlar da işsiz öğretmenler ordusuna katılıyorlar.

En önemlisi de öğretmenlerin yaşam standartları artık dibe vurmuş durumda, hele dershanelerde çalışan yeni mezun öğretmenlerimizin durumunu hiç sormayın, çoğu neredeyse cebinden para vererek çalışıyor. "Aman bir stajerliğim kalksında" diyorlar çünkü başka seçenekleri yok, çaresizlik içinde bu koşullarda çalışmak zorunda bırakılıyorlar. İnşallah bu durum biran önce düzelirde gençlerimiz ileriye umutla bakar ve öğretmenlik artık çaresizlikten yapılan bir meslek olmaktan çıkar ve zevk alınarak yapılan bir meslek olduğu eski bize anlatılan güzel günlerine geri döner.

Hepinize umut dolu günler dilerim.

 
Toplam blog
: 5
: 713
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Burada bulunmaktaki amacım Türkiye'deki eğitim ile ilgili güncel veya gözden kaçan konulara nacizane..