Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '21

 
Kategori
Güncel
 

YENİ YILA MERHABA

Yeni yıl için yazı yazmak bir yerde bir gelenektir. 2020 yılını birçok zor günler yaşadığımızı söylemek isterim. Öncelikle yeni yılın yani 2021 yılın bütün evrene ve özellikle güzel yurdumuza hayırlı, sağlıklı, bereketli geçmesini gönülden diliyorum.

Geçmiş yeni yıllarda hazırladığımız bin bir tebrikler, kartvizitler vardı. Anadolu ilerinin doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtan birçok tebrik katların  vardı. Bu güzelim rengârenk hoş manzaralı kartlar artık geride kaldı. Bunların ayrı bir özelliği ve unutulmaz bir tadı vardı… Ne yazık ki bunlar geride, anılarda kaldı…

Geçmiş yeni yılda depremler, sel ve çığ felaketleri  nedeniyle birçok kayıplarımız oldu. Yüzlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Vefat edenleri rahmetle anıyorum. Bir daha bu tür acıların meydana gelmemesini ve yaşanmamasını diliyorum.

2020 yılında en çok konuşulan konulardan biri de Konoravirüs yani Covid – 19 oldu.

Konoravirüs denilen bu baş belası saygın hastalığı Covid- 19, bütün dünyayı esir  aldı. Çin’den doğup gelen bu salgın hastalığı başta ABD olmak üzere İtalya, Arjantin, İngiltere,  Almanya,  Fransa, Hollanda, komşumuz İran, Irak, Suriye, Yemen, Arabistan olmak üzere ve bizim ülkemizde büyük can kaybına mal oldu. Şu yazımı yazdığım saate kadar ( 31 Aralık 2020)  bütün dünyada hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 850 bini aştı. Türkiye de ise vefat edenlerin sayısı 20 bin 750 kişinin yaşamını yitirdiğini öğreniyoruz. Aralık’ın son günlerinde Çin’den 3 milyon doz aşının Türkiye’ye geleceğini ve bunların Sağlık Bakanlığının depolarında saklanacağını öğreniyoruz. İnşallah gelen aşılar yararlı olur diye düşünüyorum.

 2020 yılı içinde en çok konuşulan konulardan biri de kadınlarımızın cinayetlere maruz kaldığını konuşulan konulardan biri oldu. 2020 ‘nin son saatlerinde bir günde 4 kadının hunharca öldürtüldüğünü sosyal medyadan öğreniyoruz. :2020  yılı için   297 kadın    nahak yere  öldürülrüldü...Bunlardan biri de Akademisyen Aylin Sözer’i hunharca öldürülmesi oldu. Türk adaleti bu tür cinayete kurban gidenlere sahip çıkmalı ve cinayetleri işleyenleri gerektiği şekilde cezalandırılmalıdır. Adalet dedim de büyük adalet timsali Hazreti Ömer’in şu sözleri aklıma geldi: Dicle kenarında kaybolan bir keçi yavrusunun  sorumlusu benim “ diyordu… İslam dinine önem verenlere büyük İslam Halifesi Hz, Ömer’in ( r, a ) bu sözünü sayın büyüklerimize hatırlatmak isterim.

2020 yılında birçok kayıplarımız ve bazı olaylar da oldu. Bunlardan bazılarını yazıyorum:

·        10 Ocak - Covid – 19 hastalığı için Türkiye Sağlık Bakanlığı bünyesinde Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturuldu.

·        11 Ocak- Silivri açıklarında Richter Ölçeğine göre 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu.

·        24 Ocak- Elazığ açıklarında Richeter Ölçeğine göre 6,8 büyüklüğümde bir deprem meydana geldi, 41 vatandaşımız öldü.

·         5 Şubat – Pegasus Hava Yollarına ait İzmir-İstanbul seferini yapan bir uçak, Sabiha Gökçen Hava limanına yaklaşırken pistten ayrılmış, 177 yolcu ve 6 mürettebattan üç kişi hayatını kaybederken 170 kişi de yaralandı.

·        11 Mart-  Türkiye’de Covid- 19 pandemisi Sağlık Bakanlığı. İlk kez Türkiye’de Koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı.

·        3 Nisan- Koronaviresten dolmayı 20 yaş altına girenlerin sokağı çıkma yasağı getirildi.

·        14 Haziran-  Bingöl Karlıova açıklarında 5,7 ölçeğinde bir deprem daha meydana geldi.

·        10 Temmuz- 10. Danıştay Dairesi kararıyla Ayasofya bir Cuma gününde ibadete açıldı. Ayasofya’da kılınan Cuma namazında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da bulunda…

·        23 Ağustos- Giresun ve çevresinde büyük bir sel felaketi yaşandı.

·        12 Ekim- Yüz yüze eğitim 2, 3, 4'üncu sınıflar ile 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde kademeli olarak başladı.

·        17- Ekim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Karadeniz’de 85 milyon metreküp doğal gaz bulunduğunu müjdesini verdi.

·        10 Aralık- Türkiye'de COVID-19 pandemisi: Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu bilgilere göre Türkiye’de toplam vaka sayısının 1 milyon 748 bin 567 olduğunu açıkladı.

Bunlar hemen aklıma gelen olaylardan bazılarıdır.  Bunların bir daha meydana gelmemesini diliyorum.  Özellikle bütün dünya ile birlikte güzel yurdumuzun bu tehlikeden korunmasını Ulu Allah’tan niyaz ediyorum.  

Bin bir umutla ve hayırlı gelecekler yeni yıla merhaba diyor, 2021 yılında güzel yurdumuza sağlık,  huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun saygı değer okurlarım.

Hoş  ve esenkalınız efendim...

 

               Abdülkadir GÜLER

                01 Ocak 2021- Söke 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..