Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yenilebilir Çiçekler

Mi-mi-mis kokulu bir bahar yazısıyla karşınızdayım…

Hava çok güzel, kuşlar cikcikliyor, çiçekler açtı, çiçekler açtı, çiçekler açtı. Ben çiçek kısmında takıldım, evet çok severim ama bu sefer sizlere anlatacağım çiçekleri sizin de seveceğinize eminim. Öyle güzel bir üretimle karşılaştım ki, hem içim açıldı hem de üretimine karşı hayranlık duydum. Sizlere mutlulukla anlatmaya geldim, bu haftanın konuğu:

Yenilebilir Çiçekler!

Yaşasın, adı bile mutluluk veriyor. Evet belki de bu zamana kadar yenilebilir çiçekler olduğunu biliyordunuz, hatta son zamanlarda yenilebilir güller çok sık kullanılmaya başlandı (tatlı, lokum üretimi ve içeceklerde.) fakat bu yazıda bahsedeceğim çiçekler farklı. Sevimli üretici, kollarını sıvamış ve gıdaları çiçeklendirmek adına yola koyulmuş olmalı…

Bu mantıkla mimi yenilebilir çiçekler ortaya çıkmış: Karışıkrenkli menekşe, Karanfil çiçeği, Mevsim karışığı, Menekşe mor, Çuha çiçeği, Romantik karışım, Menekşe sarı, Menekşe denizci, Menekşe turuncu, Aynı safa, Mavi kantaron, Çıtır Alizyum, Şebboy, Erik çiçeği, Latin çiçeği, Kadife çiçeği turuncu, Aslan ağzı, Hodan, Soğan çiçeği, Tektaş çiçeği ve salatalık çiçeği. Üşenmeden yazdığım tüm çeşitler rengarenk!

Yenilebilir çiçeklerin buzdolabında saklanması gerekiyormuş, kullanmadan önce ise soğuk su olan bir kapta 1-2 dakika bekletmek yeterliymiş. Buzdolabında en az 10 gün dayanan bu çiçekler bakıma bağlı olarak daha fazla da dayanabiliyormuş, buzlukta muhafaza edilemiyor fakat isteyen buz dolu küplere su içerisine bu çiçekleri atarak mükemmel buzlar oluşturabilir (tam benlik.) Yıkayarak tüketeceğimiz bu çiçekler, yaptığı pastayı, salatayı ya da her gıdayı renkli ve mutlu bir hale getiriyor anlayacağınız. Hamile veya 4 yaş altı çocuklar ise doktoruna danıştıktan sonra tüketimi sağlayabilir. Üreticinin, konfeti, hazır salatalar, bebek yapraklar, mikro yeşillikler olarak adlandırdığı üretimler de oldukça sevimli. İtiraf etmeliyim ki en sevdiğim Çuha çiçeği, romantik karışım ve menekşe sarı gözüküyor. Diğer çiçekler kırılmasın ama? Onlar da çok hoş.

Geçmişimizden de bildiğimiz bu çiçek tüketiminin günümüze taşınması beni çok mutlu etti. Gıda sektöründe bu tarz yaklaşımları görünce, sizlere aktarmak için sabırsızlanıyorum. Hayatımızı güzelleştiren mis gibi çiçekleri gıdaların üzerinde görmenin ve tüketmenin heyecanını bizlere taşıyan üreticiye rengarenk sevgiler…

Not: “Çiçek sevgimizi özetleyen bir yazı oldun.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..