Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '09

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeniyıl, yeni sayfa...

Yeniyıl, yeni sayfa...
 

Hep en güzelini hayal etmemize rağmen, yaşam hayli karmaşık sorunlarla sürüp gidiyor.

Buna şaşırmamak gerekir. Farklı kişilikleri olan insanlardan, makine parçalarının sessiz uyumunu bekleyemeyiz. Ancak, karşılıklı sevgi ve saygı açıkları kapatabilir. Birliktelikler çeşitli nedenlerle istenen çizgiyi tutturamadığında umutsuzluğa kapılmamalıyız. İşte "yeniyıl" gibi özel günler yeni sayfa açabilmemiz için bulunmaz fırsatlardır.

Örneğin: Geçen yıl sorunlu bir ilişki yaşayanlar, geçmişten ders alarak, yeni temiz bir sayfa açabilirler. Ancak yılları fırsat bilip, her yıl sayfalara sığınmak inandırıcı olamaz. İstikrarı korumak için özveride bulunulması gerekir.

Özel günlerimizde gerilere giderek, genel muhasebe yaparız. Tüm yaşantımız gözlerimizin önüne gelir. Görüştüğümüz, görüşemediklerimiz, hatta hayatta bir daha görüşme olanağı bulamayacağımız kişiler hayalimizde canlanır. Anılarda kalmış bu kişilerin, iz bırakan değerli önerilerini hatırlarız. O önerileri bir ideal, bir vefa borcu olarak yerine getirmek isteriz. Bu duygu başarılarımızın gizli itici gücü olabilir.

"Sahibi, sözünü tanır" "Seni o yerlerde görmek istiyorum" diyen insanın bu güzel dileğini, yürekten benimseyen insan, vardığı yerden huzur içinde seslenebilir: "Senin önerdiğin yerlerdeyim" Bunun duyulmasını çok ister de...

Demek isterim ki: Yeni yıl gibi özel günleri daha iyi şeyler paylaşabilmek için birer fırsat olarak kullanabiliriz. Girişimlerimizi ve umutlarımızı tazeler , yeni bir sayfa ile yaşama sarılabiliriz. Çünkü, varlığımızla kendi dışımızdakilere de mutluluk verebilmenin hazzını, insan olmanın en önemli belirtisi olarak görüyorum.

Yeni yılda herkese, sevdikleri ve sevenleri ile daha nice mutlu yıllar paylaşmalarını dilerim.

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..