Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '11

 
Kategori
Reklam
 

Yerli Malı kullanmalı mı?

Yerli Malı ve Reklamlar: 

Her sene okullarda yerli malı haftası kutlanır. Oysa bunun çok da etkisi olmuyor. Ülkemiz tarımsal, hayvansal, madensel yönden çok zengin olduğu halde yeteri kadar yararlanamıyoruz. Belki de bunun sebeplerinden biri de ithal mallara olan zaafımızdır. Evet maalesef ithal denince istenilen parayı hemen verebiliyoruz.  

Reklamları izlerken insan çok ilginç şeylere de şahit oluyor. Bir ürünü satabilmek için şu ülkeden ithal, bu ülkeden ithal diyerek o ürünün çok değerli olduğu imajı pekiştiriliyor. Peki bizim ülkemizin ürünleri de değerli değil mi? Ya da biz insanlarımıza güvenmiyor muyuz? Türk insanı hep sahtekarlık mı yapıyor? Tabiî ki de değil bizim insanlarımız gereğinden fazla dürüst davranıp kaliteli, güzel, organik ve ucuz ürünler ortaya çıkartmaktalar. Bizim hatamız kendi ülkemizin ürünlerine insanlarına yeteri kadar sahip çıkmamak. İthal ürünler her zaman da iyi olmayabiliyor Çin malı denince herkesin aklına aynı olumsuz imaj geliyor.  

Üzerinde İstanbul yazan ve İstanbul resimleri bulunan t-şortler öyle hoş ki demek ki isteyince oluyor. Herkese severek giyiyor bu t-şortleri belki diğer şehirlerin ki de çıkar. Bu sayede diğer şehirlerimizde neler meşhur yeniden hatırlamış oluruz.  

Umarım Kanada’dan ithal balık yağları üstüne basa basa çocuklarımıza duyurulurken bizim balımız, pekmezimiz, fındığımız, zeytinimiz saymakla bitmeyecek Allah vergisi nimetlerimizde gereken önemi görür. Çünkü çocukların boş beyinlerine yazılanlar kolay kolay unutulmaycaktır…  

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..