- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yeşil kabaklı kek
Kabaklı kek olur mu? Demeyin. Havuçlu kek tadını aratmayan bir kek çeşididir. Kabak yemeği yemeyen çocuklar için kabaklı kek yapabilirsiniz, kabak kekin içinde kaybolacağı ve tarçınla harmanlanacağı için kabağın tadını bile fark etmeyebilirler. Yalnız her kabak çeşidi olmuyor, kullanmanız gereken dışı yeşil çizgili renkli kabak çeşidi. Bunun için iki tane büyük boy kabak yeterlidir.
Malzemeler:
2 tane büyük boy yeşil kabak(rendelenmiş)
3 yumurta
2 orta boy su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 orta boy su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı toz tarçın (kekin renginin koyu olmasını isteyenler 1 çorba kaşığı kullansın, ben 1 çorba kaşığı kullandım.
Yapılışı:
Öncelikle kabakların iki yanından koçanları kesilir ve iyice yıkanır. Kabakların kabukları soyulmadan rendelenir.
Çukur bir kabın içine 3 yumurta konulur, mikserle iyice çırpılır. Yumurtalara toz şeker ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilerek sıvı karışıma iyice yedirilir, kabartma tozu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Arzu edilirse vanilya ilave edilir, en son tarçın ile rendelenmiş kabaklar ilave edilerek hamur ile kabaklar birbiriyle karıştırılır ve yağlanmış, unlanmış geniş bir tepsiye dökülerek 200-220 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Geniş bir tepsiye kek hamurunu dökmemizin nedeni kabakların iyice pişmesi içindir.
Afiyet olsun.