Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yeşil kabaklı kek

Yeşil kabaklı kek
 

Kabaklı kek olur mu? Demeyin. Havuçlu kek tadını aratmayan bir kek çeşididir. Kabak yemeği yemeyen çocuklar için kabaklı kek yapabilirsiniz, kabak kekin içinde kaybolacağı ve tarçınla harmanlanacağı için kabağın tadını bile fark etmeyebilirler. Yalnız her kabak çeşidi olmuyor, kullanmanız gereken dışı yeşil çizgili renkli kabak çeşidi. Bunun için iki tane büyük boy kabak yeterlidir.

Malzemeler:

2 tane büyük boy yeşil kabak(rendelenmiş)

3 yumurta

2 orta boy su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

3 orta boy su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı toz tarçın (kekin renginin koyu olmasını isteyenler 1 çorba kaşığı kullansın, ben 1 çorba kaşığı kullandım.

Yapılışı:        

Öncelikle kabakların iki yanından koçanları kesilir ve iyice yıkanır. Kabakların kabukları soyulmadan rendelenir.

Çukur bir kabın içine 3 yumurta konulur, mikserle iyice çırpılır. Yumurtalara toz şeker ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağ ilave edilerek karıştırılır.

Yavaş yavaş un ilave edilerek sıvı karışıma iyice yedirilir,  kabartma tozu ilave edilerek tekrar karıştırılır. Arzu edilirse vanilya ilave edilir, en son tarçın ile rendelenmiş kabaklar ilave edilerek hamur ile kabaklar birbiriyle karıştırılır ve yağlanmış, unlanmış geniş bir tepsiye dökülerek 200-220 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

Geniş bir tepsiye kek hamurunu dökmemizin nedeni kabakların iyice pişmesi içindir.

Afiyet olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..