Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yetenek Sizsiniz Ve 3 Adam Reytingleri sildi süpürdü. Bu bir tesadüf mü?

Yetenek Sizsiniz Ve 3 Adam Reytingleri sildi süpürdü. Bu bir tesadüf mü?
 

3 Adam


Acun Ilıcalı’nın hakkını vermek lazım. İyi nabız yoklayan, izleyicinin “neyi sevebileceğini” çok iyi analiz eden, günümüzün en önemli televizyoncusu olduğunu düşünüyorum. Haftanın  dört gününü, hazırladığı programlar ile günü birinci kapatması da tesadüf değil.

Aslında şöyle bir gerçek var. Maçlar dışında gün birinciliğini getiren programlar diziler ve Acun Yapımları. Bu yüzden diğer tüm kanallar Acun Programlarına rakip olabilecek yapımlar üretme çabasındalar. Ama şu ana kadar bu yapımları egale edebilecek başarılı bir yapım ortaya çıkmadı malesef. Hatta Acun ılıcalı’nın önceden yaptığı Var Mısın Yok Musun gibi klasikleşmiş programlar bile Acun’un önüne rakip olarak çıktı ama oda çok sert tepti.

Sonuç olarak baktığımızda AcunMedya yapımlarınını izlemeyi seviyoruz. Türk televizyon tarihindeki en güzel yapımları yapmıyorlar belki ama önemli bir şifreyi çözmüş durumdalar. Oda samimiyet… Bundan olsa gerek Acun Medya seyirciyi arkasına alarak televizyon camiasının çok önemli bir noktasında duruyor.

Star’ın geçen sezon yayına başlayan programı 3+1'de dikkat çeken yapımlardan biri olmuştu. BKM’nin yetenekli 3 arkadaşı Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ın ev ortamı sohbetlerinden doğan programı özellikle sosyal medyanında desteği ile kısa sürede kendi kitlesini oluşturdu.

Ama bu programın kaderini değiştiren önemli bir gelişme yaşandı. Eser Yenenler bu sezon Yetenek Sizsiniz Türkiye jürisine dahil olunca 3+1 programının kaderi değişmiş oldu. Acun ve ekibi bu 3 yetenekli arkadaşı kendi bünyelerine katmayı başararak ortak bir başarı yakalamak istediler. Program BKM ve Acun Medya bünyesine alındı ve adı  3 Adam olarak değişti.

İlk kez 5 ekim gecesi bu isimle yayına başlayan 3 Adam’ın ilk konukları da tabi ki yine aynı kuruluşun bir sanatçısı olan Murat Boz’du. Özellikle bu program için hazırlanan ve O Ses Türkiye stüdyolarında çekilen skeçler programa damgasını vurmayı başardı. Bunun yanında bu uyumlu üçlünün Murat Boz ile gerçekleştirdikleri sohbetlerde hem izleyicinin gülümsemesini hem de eğlenmesini sağladı.

Gün içerisinde reytinglere baktığımızda bu tablonun çok önemli bir sonucu ortaya çıkardığını gördük. 3 Adam Ab kategorisinde saatine göre oldukça yüksek bir izlenme oranına sahip olarak Yetenek Sizsiniz Türkiye’den sonra ikinci oluyordu. Artık bunun tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Bir diğer Acun programının referansını alarak bu program izlenmeyi sürdürdü.

Şayet bundan sonra ki haftalarda 3 Adam’ın ilk bölümü tadında programlar izleyecek isek bu başarı daha da perçinleyecektir. Bir nevi Butik Talk Show ve 3 Yetenekli BKM oyuncusunun paslaşmaları ile izleyici anlaşılan o ki 3 Adam’dan vazgeçemeyecek.

Bkm ve Acun Medya iş birliği bu sonuçla ve  izleyicinin de desteği ile uzun bir süre ekrandaki yerini koruyacak.

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..