Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '14

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yetiş ey Fatih Sultan. Dokunmaya kıyamadığın Çeşm-i Cihan, elden gidiyor her an!

Yetiş ey Fatih Sultan. Dokunmaya kıyamadığın Çeşm-i Cihan, elden gidiyor her an!
 

( Y O R U M S U Z )


 

 

          Geçtiğimiz Sonbahardan beri al gülüm ver gülüm hesabı bir barışık, bir döğüşük, çeke çeke, çekiştire çekiştire bir “İstemezük” furyasıdır Batı Karadeniz’i kaplamış vaziyette.

          Bazı bazı bulutlar toplandı. 7 den yetmişe, o dağ başlarında şemsiyeler altında insan zincirleri oluşturuldu. “ Amasra’ya Termik İstemiyoruz”denilerekten.. Esnaf, günlerce kepenk kapattı da,  “bana mısın”, demedi.

         Öyle ki, kömürcü şirket HEMA’cıları Amasra Ormanlarındaki kurdukları büronun kapısında halk teneke çaldı sabahlara kadar. Onları ürkütmek, ve hudut dışına itelemek için. Yine bana mısın demedi.

        

          Millet eline ne geçirdiyse öyle bir öttürdü ki borusunu, teneke çalan eller dert görmemecesine öyle hırslı vurdu ki birbirlerine, yine bana mısın demedi. Şirket, sindi, pustu, yahut öyle gözüktü bilinmez. Yine ortaya çıktı. “ Bu santral yapılacak” diye.

 

 

        Halk, Yatağan’ın halini biliyor. Bacaya takılan filtrenin de işe yaramadığını biliyor. Bu Hemacı’lar da filtreden bahsediyor ama önlerindeki Yatağan gerçeğini görmezden geliyorlar.

         Neydi be yahu o  tenekelerin gürültüsü öyle. Yeraltının köstebekleri, canlı cansızları, onca gürültüye  alışık değillerdi üstelik. Bu zılgıt, bu tantana bu hengame nereden geliyordu böyle?!

       

          Anlaşıyor, anlaşıyor. Bu HEMA’cılar birilerinin değil, tüm Bartın ve Amasra halkının çanlarına ot tıkamakla  meşguller zahir. HEMA bu işte. Halkın uyuduğunu hisseder etmez, ortaya çıkacak. Vuracak kazmayı. Bu  yeşil örtü onun zira. “Eşek benim değil mi, dama kadar binerim” demeğe getiriyor.

          Ama, kazın ayağı öyle değil! En sonunda Bartın Platformu, Bartın’a  baraj üniteleri kurmak için gelen Su işleri ve Orman Bakanına seslendi sıcağı sıcağına. Yayınladığı bir sirkülerle içini döktü: “Sayın Bakan Amasra’ya utandınız da mı gitmediniz?”v

         

         Ve devam etti aynı Bartın Platformu yetkilisi: : Sayın Bakanı Veysel Eroğlu bir takım açılışlar yapmak üzere Bartın’a geldi.  Nedense Amasra’ya gitmedi. Halbuki devlet yetkilileri Bartın’da yaptıkları ziyaretlerde mutlaka Amasra’ya da uğrardı. Sayın bakan Veysel Eroğlu’nun bu ziyaretinde Amasra’ya gitmemesi, Amasra’ya yapılmak istenen termik santral konusunda kendi imzasıyla (bakan oluruyla) verdiği  - bizce usulsüz- orman izni kararından mı kaynaklanıyor?”

          Dert büyük. Hazır Bakanı sıcağı sıcağına Bartın’da kıstıran Platformdaki ses, sonra şunları ilave etti: “Sayın bakanın verdiği izin sadece yörede termik santral yapılmasının önünü açmıyor, aynı zamanda doğal orman ekosisteminin, termik santral ve kül depolama sahası yapılması için yok edilmesine yol açacak.”

           “Bu termik santrale ait ÇED başvuruları sizin Çevre veOrman Bakanlığı göreviniz sırasında tam dört kez ret edilmişti. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaparken de, size bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü, 18 Eylül 2013 tarihinde termik santral için  orman tahsisine izin vermemişti. Fakat, ne yazık ki siz, 14 Ocak 2014’deverdiğiniz olurla, Bartın ve Amasra’nın geleceğini yok edecek bir kararın altına imza attınız. Sayın bakan, aradan geçen süre içinde ne değişti?”

           “Sayın bakanı, Bartın ve Amasra’nın geleceğini bu kadar yakından
ilgilendiren bu yanlış kararını düzeltmeye çağırıyoruz.  Sayın Veysel
Eroğlu,  “Fatih Sultan Mehmet’in “çeşm-i Cihan-dünyanın gözü” olarak nitelendirdiği Amasra’yı yok edenlerden biri olmakistemiyorsanız bu kararını lütfen yeniden gözden geçirin.”

          Fatih, gördüğü güzellik karşısında : “« Lala, lala!, çeşm-i cihan bu m'ola" ve kaleye haber gönderir : " Bu kadar güzel bir yere zarar vererek almak istemem kalenin anahtarınıbana getiriniz. » der.

          Gel de şimdi o Fatih’i arama!

          Eroğlu, 9 tesisin toplam maliyeti131 milyon lira olan ünitelerin temel atma baraj açılışları ile çevre  mezra ve ilçelerinde, taşkından korunmak için barajların temelini atmak için, Bartın’a geldi.. Böylelikle tüm bölge, sel baskınlarından, afetlerden kurtulmuş olacak.

         Bu da bir iş.

         Ört ki, ölem !

SON DAKİKA...SON DAK;KA...SON DAKİKA..... KAZ DAĞLARINDAN DA PLATFORMA DESTEK VAR:

                               KAZ DAĞLARI'NDAN TERMİK SANTRAL MÜCADELESİNE SELAM

Önceki yıl Kazdağları'nda siyanürle altın aranmasına karşı Balıkesir Zeytinli'de kamp yapan Gençlik Muhalefeti Güm-Çed ile büyük bir eylem düzenlemişti. Kazdağları'na sahip çıkan ve halkla birlikte zafer kazanan gençler bu sene de Kazdağları'nda HES' lere karşı yaptığı kampta Amasra ve Bartın'a da destek verdiler. Kampta "Termiksiz Yaşam Istiyorum" "Derelerimize Özgürlük Istiyoruz! HESlere hayır!" Yazılı Bartın Platformunun afişleri asıldı. Doğanın talanına karşı kamp yaptığını söyleyen gençler “Bartınve Amasra halkının her zaman yanındayız, Bartın'a termik santral yaptırmamak için sonuna kadar Bartın halkı ile birlikte mücadele edeceğiz” dediler.

KAZA DAĞLARINDAN  BARTIN'A GELDİ ESİNTİLER,. BİN SELAM OLSUN ORADAKİ TATİLCİLERE

BAKANIN BARTINA GELİŞİ İLE İLGİLİ RESİMLER, AŞAĞILARDA SIRALANMIŞTIR. BAKANDAN TERMİK KONUSUNDA ÇOK ŞEY BEKLEYEN BARTIN VE AMASRALILAR, KENDİSİNİN AMASRAYI ZİYARETİ ÇOK BEKLENDİ. VE GİTMEMEKLE DE ÇOK AYIP ETTİ.. GENEL KANAAT BUDUR.

BUNDAN ÖNCE TERMİK  ATILIMIYLA HALK ZAFER KAZANDIĞINI ZANNETMİŞ VE ŞİRKETİN ORMANLIKLARDAKİ  BÜROSUNUN ETRAFINDA EĞLENEREK ÇILGINCA PİKNİK YAPMIŞTI. BOL BOL DA ŞİRKET KAPISINDA TENEKE ÇALMIŞLARDI. ( aLTTAKİ 2 RESİM)

 

(ÜSTTEKİ İKİ RESİM HAVADAN ÇEKİLMİŞ) TURİZM ÜLKESİ BU YER SÖZDÜRÜLMEK İSTENİYOR.

VEKİLİ DE  BELEDİYE BAŞKANLARI DA TAM KADRO ORADAYDI. BİRLİKTE PROTESTO ETTİLER TERMİĞİ (ÜSTTEKİ RESİM)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..