Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Yetmez Ama Evet!

12 Eylül' de yapılan referandumda liberal aydınlar hükümetin özgürlükler, anayasa değişikliği ve adalet (HSYK) konusundaki değişikliklerini yeterli bulmamakla birlikte "evet" diyeceklerini açıklamışlardı. Slogan olarak da "Yetmez ama evet!" demişlerdi.

Liberallere göre hükümet Türkiye' nin geleceği için olumlu adımlar atacaktı ve referandumdan çıkacak bir evet iktidarın elini güçlendirip, özgürlükler konusunda onu cesaretlendirecekti. Aslında doğru tahmin etmişlerdi referandum sonrasında iktidarın eli güçlendi ama bu güçlü el;
 

  • Silahlı mücadele yöntemine başvurmadan demokratik haklarını kullanarak "Yök' e Hayır" diyen öğrencilere, özelleştirmeye karşı eylem yapan Tekel işçilerine kalkarken, silahlı PKK militanlarının şehir uzantılarına karşı seyirci kalıyordu. Yetmez ama evet!

 

  • Bu güçlü el; yazarları, profesörleri, generalleri yargı aşamasında bile hapiste tutulması gereken tehlikeli kişiler olarak görürken, "Deniz Feneri" davasını hatırlamakta bile zorlanıyordu. Yetmez ama evet!

 

  • Bu güçlü el; hapishanede kitap yazıp avukatlar aracılığı ile bastıran, gündeme ilişkin sürekli mesaj veren Abdullah Öcalan' ı görmezden gelirken, daha kitap haline bile gelmemiş "İmamın Orduları" adlı kitap taslağının digital kopyalarını yok ederek 12 Eylül darbecilerini bile geride bırakıyordu. Çünkü 12 Eylül 1980' de kitap yakılırken, bir başka 12 eylül ile güven tazeleyen AKP iktidarı daha kitap bile olmayan taslakları yok ediyordu. Yakında sıra kitap taslağı olma ihtimali olan düşüncelere gelecek. Yetmez ama evet!

 

  • Teröriste kötü muamele yaptıkları için asker avına çıkılırken, teröriste kalkan el cezalandırılırken, teröristlkten ceza alıp hapse girdikten sonra milletvekili seçilen bir el Şırnak' ta emniyet müdürünün suratında patlıyordu. Yetmez ama evet!

 

  • Mustafa Kemal' in askerleriyiz diyenlere deli gözüyle bakılırken, imamın orduları lafını ağzına alanlar hapse gönderilirken, ne acıdır ki imanın orduları ortada görülmemektedir. En ufak bir acıma, anlayış ve insani duyguya rastlanmamakta, insanlar sabaha karşı uyandırılıp hapse atılmakta, davaları hüküm verilmeden yıllar sürmektedir. Yetmez ama evet!


Olanları anlatmaya tüm bu satırlar yetmez ama evet! 

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..