Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Sınavlar
 

YGS'de Tam Onikiden...

YGS'de Tam Onikiden...
 

Türkiye birkaç günden beri bu skandalı konuşuyor... 

1, 7 milyon öğrenci, öğrencilerin velileri, öğretmenler, eğitim kurumları, dershaneler, sokaktaki sade vatandaş, siyasi partiler, vs.vs. herkes konuşuyor ve konuşmaya da devam ediyor. 

Konuşmayan bir kesim var; Hükümet... Konuşuyorlarsa da kendi aralarında konuşuyorlardır, biz duymayalım diye! 

Sadece Cumhurbaşkanı'nı duydum, YÖK Başkanı'nın açıklamaları onu tatmin etmiş! Milyonlarca insan tatmin olmadı, ne olacak? 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve çok yönlü bir skandala dönüşmesi muhtemel bir konu hakkında malesef Hükümet'ten hiç bir açıklama yok. Milli Eğitim Bakanı ise hiç ortalarda yok. Nedense kayıp ve gözükmüyor. "Yolda gazeteciler rastlarda soru sorarlar, başım öne eğik açıklama yapmak zorunda kalırım" diye mi düşünüyor acaba? 

KPSS, LGS derken... 

Kısa yoldan hedefi onikiden vurmak isteyenler işbaşında, durmaksızın harıl harıl çalışıyorlar. Kopyalar, şifreler onların sayesinde günlük hayatın bir parçası oldu. Keşke bu kadar çabayı herkes gibi, adam gibi çalışmaya harcasalar ya... 

KPSS'den sonra YGS'ye önlem alamayan Hükümet/YÖK/ÖSYM; bundan sonra yapılacak sınavlarda güvenilirliğini nasıl ispat edecek? 

İşin en düşündürücü yanlarından birisi de geçmiş yıllarda yapılmış olan sınavların ne derece güvenilir yapıldığı konusudur. Kimbilir yıllardan beri hangi yöntemlerle kimler bileğinin hakkıyla(!) ne puanlar aldı ve şimdi aslanlar gibi okuyor... 

Şifreleme işi kesinlikle büyük bir organizasyonu gerektiriyor. Türkiye'de bu işi yapabilecek seviyede organize olabilecekleri ise herkes biliyor. KPSS'de de aynı kişiler iş başındaydı, YGS'de de. KPSS' de perde arkasındaki faillere henüz ulaşılamadı. İbrahim Tatlıses'in failini 3 günde bulup çıkarma gücüne sahip olan bir Devlet, bu tür faillere bir türlü ulaşamıyor...? 

Bu böyle devam ettiği sürece YGS son olmayacak... 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..