Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Yine mi şiddet

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından birisi; ”Bir  tabancam ve yüz tane kurşunum var. Cumhurbaşkanımı sonuna dek korurum” gibi bir söylemde bulunmuş.

Muhalefetteki partiden hemen yanıt geldi. ”O kişi  jöleyi fazla kaçırmış” diyerek; saçlarının altındaki beyninin baskı altında kalması sonucu böyle sözler söylediğini belirtmiştir.

Türkiye uzun yıllar Asala adlı terör örgütünün dış temsilciliklerimizin çalışanlarına yönelik terörüyle sarsılmıştır.. Onlarca diplomatımız şehit edilmiştir.

Bu sırada Washington Büyük elçiliği mali müşavirliği görevini yürüten Tevfik Altınok’u Washington’da ziyaret etmiştim. Asala terörünün en yaygın olduğu dönemde çelik yelek kullanmıyordu. Biraz kilolu olmasına bağlamıştım bu durumu. Yine de dayanamamış yaptığının yanlış olduğunu söylemiştim.

O da b ana “Üstad, adamlar seni hedef olarak kararlaştırdılar mı kurtuluşun yok. Olmadı, dürbünlü silahla alnından vuruyorlar. Neden ağır çelik yeleği boşuna taşıyayım” demişti.

Nitekim, sonraları güney doğudaki birlikleri denetime giden bir paşaya düzenlenen suikast sonucu, Paşa görev yerinde alnından vurularak şehit edilmişti.   

Haklı olduğunu bu olaydan sonra daha iyi anlaşmıştım.. Bu nedenle de günümüzde politikacılar “kafenimizi giydik de geldik” edebiyatı yapıyorlardı.

Sonra,12 Eylülden önce İzmir’de yaşanmış bir şiddet olayı aklıma geldi. Emekli bir albayın iki oğlundan birisi solcu, diğeri sağcıydı. Sağcı olan, solcu olan kardeşini öldürmüştü.

İşte, bu türden olaylar nedeniyle herkes Kenan Evren paşayı 12 Eylülde alkışlamışlardı.

Şimdi, böyle silah sözleri ederek; partilerin merkezlerine saldırılarak yeniden mi Türkiye bir şiddet ortamına itilecek?

Neyse, görülen o ki bu tür davranışların üstüne gidilmiyor ve şiddet tırmanmıyor. Seçim tarihi de giderek yaklaşıyor.

Öyle görünüyor ki; gerçek şiddet ortamı 8 Hazirandan sonra ortaya çıkacak. Seçimi hangi taraf kazanırsa kazansın, şiddet  ortamının görülmesi olasılığı var.

İnşallah aklı selim galip gelir de tabancalı, bombalı eylemler olmaz da kimse kimse için kendisini feda etmez.

 
Toplam blog
: 142
: 578
Kayıt tarihi
: 04.09.13
 
 

1940 yılında İzmir'de doğdum İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdim 1961 yılında Mülkiye(Siyasa..