Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '16

 
Kategori
Sağlık
 

Yiyoruz,içiyoruz,günde kaç kez öldüğümüzü bilmiyoruz

Yiyoruz,içiyoruz,günde kaç kez öldüğümüzü bilmiyoruz
 

Görsel alıntı


İtalya’da Toskana bölgesinin ünlü Piombino sahil kasabasındaki devlet hastanesinde anestezi ve reanimasyon ünitesinde çalışan.

55 yaşındaki Fausa Boninno adındaki hemşire 2014-2015 yılları arasında tedavilerinde ön görülmeyen ve kan pıhtılaşmasını önleyen bir ilacı damardan ve ağızdan vererek 13 hastasını öldürdü.

Adı geçen hemşirenin söz konusu ilacı hastalara normalinden on doz daha fazla verdiği, hastalardan birine ilacı enjekte ederken “ En azından böyle rahat uyursun” dediği açıklandı.

Hemşire Fausa Boninno doğrusunu söylemiş her gün ölmektense bir kez ölmek daha iyidir.

Bakın ülkemizdeki insanlar sahte ve taklit ürünlerle günde kaç kez ölüyorlar.

Avrupa Komisyonu Taklit Mallar Komitesi, OECD ve Dünya Gümrük Teşkilatının araştırmalarına göre dünyada hızla büyüyen sahte ve taklit ürün pazarı 1 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Sahte ve taklit ürünler küresel ticaretin yüzde 7 ila yüzde 10’unu oluşturuyor. 1990’lardan bu yana yüzde 400 artış gösteren bu yasadışı ticaretin 2020 de 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu devası pazarın içinde Çin’in payı tartışılmaz. Piyasanın yüzde 57’ lik bölümünü Çin tek başına elinde tutuyor, geriye kalan bölümünü ise menşei bilinmeyen başka ülkeler ellerinde bulunduruyor.

Asıl çarpıcı olan ise, Türkiye’nin yüzde 5 Pazar payı ile bu illegal piyasanın üçüncü büyük ülkesi olması.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın (KOM ) hazırladığı rapora göre Türkiye’de sahte ürün pazarı 6 milyar dolara yaklaşıyor. Taklit ve kaçakçılık da buna eklendiğinde Pazar 15 milyar dolara kadar çıkıyor.

YEDİĞİMİZ VE KULLANDIĞIMIZ HANGİ ÜRÜNLER ZEHİR SAÇIYIR:

SİGARA: Kuzey Irak ve diğer ülkelerden Türkiye’ye giren sigaralarda tahta tozu, küf, böcek ve böcek lavları gibi tehlikeli katkı maddeleri çıkıyor.

İÇKİ: En yaygın sahtecilikten birisi de alkollü içkide yaşanıyor birçok tehlikeli maddelerin yanı sıra özellikle karışımda kullanılan metil alkol zehirliyor ve körlüğü neden oluyor.

KOZMETİK: Saç dökülmesini engellediği iddia edilenler ciddi cilt hastalıklarına neden oluyor. Sahte parfümler ise akciğer ve böbreklerde ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

İLAÇ: Kilo verdirdiği iddia edilenlerin, lahana çorbası kapsülü ve biber hapı gibi ürünlerin sahtesi yoğun. Sahte Viagra, borik asit, kurşun tabanlı boya ve çimento içeriyor.

PEYNİR: Küflü kaşardan eritme peynir üretiliyor. Kaşar peynirine soya ağı ve margarin katılıyor. Ufalanmış peynir jel ile birleştirilip yeniden kalıp peynir haline getiriliyor. 

SUCUK SOSİS: Soya baharatla karıştırılıp sucun imalatında kullanılıyor. Raf ömrünü uzatmak için gereğinden fazla nitrat katılıyor. Et yerine nişasta, tavuk derisi, zar, baharat ve tuz konuluyor.

TEKSTİL OYUNCAK: En yaygın sahtecilik oyuncaklarda. Kalitesiz ürünler bir yana özellikle oyuncakta kullanılan boya, plastik vb nedeniyle kanserojen etkiler görüldüğü kanıtlandı.

ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağına kanola, fındık ve soya yağı karıştırılıyor. Atık yağ olarak anılan kullanılmış kızarmalık yağ tekrar karıştırılabiliyor. Tereyağına patates karıştırılıyor.

BAL: Nişasta, şekerkamışı, akçaağaç, darı ve mahua bitkilerinin çiçekleri, şeker pekmezi, hidrol, parafin katılıyor, düşük nem içeren ballara su ekleniyor.

PEKİ, YAPILAN ANALİZLERDE HANGİ GIDALARDAN NELER ÇIKMIŞ:

Beyaz eti klora batırılıp taze görüntüsü veriliyor. Ufalanmış peyniri jel ile birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor. 

Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor. Sütün yağını alıp yerine margarin koyuluyor. Küflü kaşardan eritme peynir yapılıyor. 

Tavuk dönerin içine tavuk derisi, bağırsak ve sakatat karıştırılıyor. Kalitesiz bulgura boya katıp ayıp örtülüyor. Hazır limon suyu içerisine su ve liman tozu katılıyor. 

Kelle ve paçalar tıraş bıçağı ile temizlenerek tüketime sunuluyor. Tavuk kemikleri öğütülüp renklendirici katkı maddeleri ile salama katılıyor. 

Salam ve sosis içerisine hayvansal atıklar katılıyor. Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor. 

Dökme baharatlar arasına kurutulmuş ot-sap karıştırılıyor. Helvanın içine beyaz susam yerine Sudan’dan ithal edilen ucuz susam konuluyor.

Köfte ve dönere soya kıyması katılıyor. Kakaolu fındık kremasında kakao yerine keçiboynuzu tozu, kakao yağ yerine margarin kullanılıyor. 

Baklava ve kadayıfın içine fıstık yerine bezelye konuluyor. Tereyağına margarin ve patates karıştırılıyor. 

Şekerpancarı pekmezi üzüm pekmezi diye satılıyor. Reçelin içine az miktarda meyve, bol miktarda şeker şurubu konuluyor. Şamfıstığına kurutulmuş bezelye karıştırılıyor.

İtalya’daki hastalar hemşire Fausa Bonninno hastalarına normalinden on kat fazla ilaç enjekte edilerek onların son kez rahat uyumak suretiyle ölümlerine neden olmuş.

Bizde de sahte ve zehirli ürünleri yapanlar " Haydi yiyin, için, tüketin afiyet olsun" diyorlar da biz duymuyoruz, görmüyoruz.  

Bizler bu zehirli taklit ürünleri yemekle, içmekle, tüketmekle her gün ölüyoruz. Bizim zehirli taklit ürünleri yapan, satan hemşirelerin kimliklerini  bile bilmiyoruz.    

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN   

 

      

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..