- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yogi çayı - baharatlı çay
Cay tarifimi tamamen zencefilli tarifler iceren yabanci bir yemek kitabindan aldim. O gün aksama dogru bir yandan yorgunluk ve bir yandan da basagrisiyla basbasa kalinca ne icsem de iyi gelse diye düsününce bu cayi bir denemek istedim. Gereken baharatlar evde vardi. Geriye kalan demleyip tadina bakmak oldu. Kendi adima cok begendigim ve cok defa misafirlerime hazirladigim bir cay...
malzeme:
2-3 cm. büyüklügünde taze zencefi kökü
1 cay kasigi toz kakule
5-6 adet karanfil baharati
1 cubuk tarcin
1 yemek kasigi siyah cay (ya da 4-5 poset)
100ml süt
hazirlanisi:
Zencefil kökünün kabuklarini kaziyin. Kücük parcalara bölün.
Bir sarimsak dövücüde zencefil, tarcin cubugu, kakule ve karanfil taneleri hafifce dövün. Bundan amac baharatlarin birbirlerinin tadini, kokusunu almalari.
Karisimi kücük bir tencerede 1, 5 l suda 10 dakika haslayin. Ocagi kapatin.
Siyah cayi icine atin. 4-5 dakika demlendirin. Cayi bir caydanliga süzerek bosaltin.
Sütü ekleyip bal veya sekerle tatlandirarak servis edin.
Bu ve diger bir cok tariflerime diger blogumdan ulasabilirsiniz.