- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yoğurtlu, sarımsaklı semizotu salatası
Düşük kalorili ve omega 3 zengini olan semizotunu alırken diri ve koyu yeşil yapraklı olmasına özen göstermeliyiz. Semizotunun yemeği ve salatası çok lezzetli olur ayrıca yoğurtlu, sarımsaklı semizotu salatası ise alışkanlık yaratan bir lezzettir. Şimdiden saksılara semizotu tohumu ekerseniz bütün yaz salatalarınıza semizotunu eklersiniz.
Malzemeler:
Yarım demet semizotu
1 çorba tabağı katı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Semizotlarının topraklı kökleri kesildikten sonra suda bekletilerek iyice yıkanır. Yapraklarını ellerinizle koparın ve saplarını plastik bir bıçakla doğramanız iyi olur çünkü semizotları vitaminlerini kaybetmez.
Yoğurt krema kıvamında çırpılır, 4-5 diş sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılarak semizotları ilave edilir ve tekrar tüm malzemeler kaşıkla iyice karıştırılır.
Semizotu salatası et yemeklerinin yanında çok iyi gider ve hazırlaması çok pratik bir tariftir.
Afiyet olsun.