Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '12

 
Kategori
Eğitim
 

YÖK, üniversitelerde içki satışının yasak olduğunu hatırlattı

YÖK, üniversitelerde içki satışının yasak olduğunu hatırlattı
 

Basında yer alan haberde; “YÜKSEK Öğretim Kurumu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen resmi yazıyla, içki satışının yasak olduğunu hatırlattı.” deniliyor.

YÖK’ün gönderdiği yazıda; Anayasanın ’Gençliğin korunması’ başlıklı 58’inci maddesine göre ’Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmünden yola çıkıldığı vurgulanıyor.

Gerekli tedbirden ilk akla gelenin de YASAK! Olduğunu görüyoruz.

18 yaşını doldurmuş bireylerin kendi kararlarını kendilerinin verebileceği, özgür bir ülkede yaşadığımızı düşünüyoruz. Bu insanlara, o ana kadar; neyin doğru neyin yanlış olduğu hem ailelerince hem de eğitim kurumlarınca öğretilmiştir. Özgürlüğün ne olduğu, nerede başlayıp nerede sonlandığı da bilinmektedir.

Ülkemiz sınırları içinde alkollü içki üretmek, satmak ve içmek yasak mıdır?  HAYIR.

Yani 18 yaşını dolduran birey içki satılan bir yerde içki içebiliyor mu? EVET.

Buranın üniversite sınırları içinde olması veya olmaması neyi değiştiriyor?

Aslında işin kolayı var. Uyuşturucu ve kumar yasak olduğu gibi, içki ve sigarayı da kökten yasakla. Madem bunlar zararlı maddeler, üretimini, ithalatını ve satışını da kesip at. Yapabiliyor musun? Neden acaba?

Dünyanın 1 numaralı üniversitesi Harvard kampüsünde yer alan barlarda  (Queen's Head Pub) içki satışı ve içilmesi serbest. Bu üniversite öğrenim görenlerin çoğu dünyayı idare ediyor.

“YASAK istek doğurur” diye boşa söylememişler. Yasaklamak yerine, bahsi geçen maddelerin insan vücudu için zararlı olduğunu öğretecek, seçimi gene kendisine bırakacaksın.

Tüm aileler ve devletin diğer organları gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için zaten çalışıyor.  YÖK’ün, Anayasanın 58 maddesinin “CEHALETTEN KORUR” kısmına yoğunlaşması gerekiyor.

Mutlaka tedbir alacaksanız; Gençlerin, yasaksız ve özgür ortamda yetişmesi için tedbir alınız.

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...