Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

YÖK böyle bir şey

Bugün bir kere daha anladım ki “kadrolaşma” bizi ne kadar kötü hallere götürüyor! Bunlardan bir tanesi de bizlerin her zaman bas bas bağırdığı “özerk üniversite” konusu. Özerk üniversite, önemlidir çünkü: “Bağımsızdır.” Dolayısıyla tarafsız bir biçimde bilim ve akıl kullanabilir. Eğer bunlar olmazsa aynı ülkemizde olduğu gibi, bir tarafın düşüncesinde ki Cumhurbaşkanı, bir rektöre hayır derken, diğer düşünce ki Cumhurbaşkanı, kesinlikle “evet” der. Hatta bunla da yetinmez, birde rektör fırlatma rekoru kırar… Dolayısıyla bu durumda üniversitelerin ne düşündüğü önemli değildir. Sadece üniversiteye atanan rektörün düşüncesi önemlidir. Çünkü rektör, okulun düşüncesini değiştirir. Okul, rektörün değil… Zaten sadece bu sebebi bile gösterebiliriz kadrolaşmayı anlamak için.. 

Ancak, bu durumun önüne geçilmesinin bir yolu vardır o da: “Bu konu üzerinde yetkileri olan Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin alınmasından geçer.” Eğer böyle bir durum gerçekleşmez ise, Cumhurbaşkanının seçmiş olduğu kişi 1 oy dahi alsa hatta bırakın 1 oyu hiç oy dahi almasa, tüm kurulun oyunu alan rakibini ortadan kaldırabilir ve kolaylıkla rektör olabilir. Ki bildiğiniz üzere, birçok üniversitede artık böyle yapılıyor. Bu durumun yapılmadığı tek durum var ise o da zaten kendi düşüncesinde ki kişilerin olduğu üniversiteler oluyor. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, bir de her ana sınav koyan 12 Eylül eseri YÖK, her sınavdan aldığı paraları kendi geliriymiş gibi kullanıyor. 

Bu durumu en iyi, iki gün önce YÖK başkanı ile bir devlet kanalı olan TRT’nin anlaşıp başka kanallara sınav sorularını vermeme kararından anlıyoruz. Bu duruma gösterilen sebep ise: “telif haklarının diğer kanalların haksız yere kullanmasını önlemekmiş.” Burada sorulması gereken soru ise: “Kimin parasıyla kimin telif hakkı ?! Madem telif hakkımız var o halde neden sınava giren kişilere telif hakkı verilmiyor? Kimin hakkını kime satıyorsunuz?” olmalıdır. Hal böyle olunca, yakın zamanda TRT Sınav TV açılacak. Ve bu kanalı izlemek için dekoderinizin olması gerekecek. Sanırım sloganı da “Hayatımız sınav” olur… Malum hayata sınav için gelmişiz. Dinciler öyle diyor ya… Ancak dekoderi aldınız ve aylık faturanızı yatıramadınız. O halde hemen haciz kapınızda. Aynı dershane ücretini ödeyemeyen kişilere geldiği gibi… Yani bunların hiç birisi şaka değil çok yakın zamanda olacak şeyler… E bu durumda bize söylenebilecek tek bir şey kalıyor: “YÖK BÖYLE BİR ŞEY KARDEŞİM YÖK!” VOLKAN KAHYALAR 

 
Toplam blog
: 105
: 645
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

Eğitimim: Trakya üniversitesi İpsala Meslek Yüksek okulu 2. sınıf gümrük işletme okuyorum. Liseyi..