Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Futbol
 

Yola devam

Yola devam
 

Appıah ın yokluğunda Yozgatlı nın oynaması maça başlarken takımın önceki haftalara göre biraz daha üretken ve hücumcu olması beklenirken Fenerbahçe tersine daha da verimsiz oldu. Aslında Yozgatlının yerine milli takımda da iyi performans sergileyen Tümer in alınması hem daha akılcı hem de adil olurdu. Yozgatlı verilen şansı iyi değerlendiremiyerek on birde başladığı bir maçta yine iyi oynayamadı. Sanırım Semih le Yozgat lı hep ikinci yarı oyuna girmeye mahkum olacaklar. Maça herzamanki gibi kötü başlayan fenerbahçe kalesinde ilk ciddi pozisyonu on üçüncü dakikada özer in kaleci Serdar la karşı karşıya kalmasıyla gördü ve serdarın zamanında çıkmasıyla pozisyon gol olmadı. Dakikalar yirmiyi gösterdiğinde serdarın kurtardığı pozisyonun aynısı Lugano nun hareketiyle penaltı olarak sonuçlandı ve Fenerbahçe bir sıfır geriye düştü. Dakikalar yirmi beşi gösterdiğinde fenerin tek pozisyonu yokken Ankara kaleyi üç kere yoklamış ve top yüzdesi olarak ta elli beşe kırk beş öndeydi.

Kezman ise bilindik çalım hareketleriyle top kaybetmeye devam ederken de ileride yalnız bir şekilde bir sağa bir sola gidiyor bu durumda da topla buluşsa bile gol atmak için uygun pozisyon bulamıyordu. Aykut hocanın her takımda uyguladığı ayağa çok pas yapma, bu maçta da fazlasıyla yapıldı bu da topun fenerbahçede kalmasını engelledi. İlk yarı böyle bitecek derken Aurelio nun topuk pasında topla buluşan Serkan hiç bekletmeden soldaki Ümit e güzel bir pas attı, kaptanda aynı güzellikle topu yerden Alex e atınca Alex te klasına yakışan bir golle Fenerbahçe yi beraberliğe taşıdı ve Fenerbahçe bir kez daha son haftalarda olduğu gibi kırk ve ellinci dakikalarda bir gol bulmuş oldu.

Daha sonra atak oynayan taraf olan Fenerbahçe de iki milli maçta da iyi performans sergileyen Tuncay bu maçta hem kafa golüyle takımını galibiyete taşıdı hem de son dakikada bile defansına yardımcı oldu ve takımın en iyisi olarak göze çarptı. Deniz ne ileriye ne de defansına yardımcı oldu . Hücuma yardımcı olmamasını anlasak bile orata sahada top kaybettiğinde geriye koşmaması ve defansını yalnız bırakması anlaşılır gibi değil. Fenerbahçe çalışılmış iki gölle (aynı golü alex sağ ayak dışıyla geçen hafta atmıştı , Tuncay ise kornerlerdeherzamanki gibi ceza sahası dışından içeri hareketlenerek golü buldu.) maçı kazandı ama rakibi devamlı baskı altında tutan bir oyun sergileyemedi. Bana göre fenerbahçe orta ikiliyi Appıah ve Aurelio ya verip forvet hattında semih Kezman ikilisiyle oynamalı böylece hem Kezman dan daha çok yararlanır hemde ileride topa basılarak oyunun halimiyetini elinde bulundurabilir aksi durumda tat vermemeye devam edecektir. Fenerbahçe her şeye rağmen üç puanı alarak birincilik koltuğunda rahatça oturmaya devam ediyor.

 
Toplam blog
: 20
: 1280
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Üniversite öğrencisiyim. 24 yaşındayım. Siyaseti severim. Futbolu severim. Seviyeli muhabbetler..