Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '14

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Yönetmen ve Oyuncu

Yönetmen ve Oyuncu
 

Öncelikle tüm hanımlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ve günün öneminin yılın her anında yaşanmasını temenni ediyorum.

Kadın erkek eşit midir? Kadın mı? Erkek mi üstündür? Kadınların toplum içerisinde daha çok söz sahibi olabilmeleri için neler yapmaları gerekir? Anne mi baba mı daha çok özverilidir? İlişkilerde kadın mı erkek mi daha fazla yıpranır? Sorular sıralanıp gitmektedir.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı tamamı bayanlardan oluşan bir ekip, kadının gücünü gösterme amaçlı olarak, İstanbul Boğaz Köprüsü’nden halatlarla boğazdaki Zodyaklara iniş yaparak gösteri sergileyecekler.” Kadının Gücü Mü? Erkekleştirilme Çabaları Mı? Benim için sorun yok.

----

Siz bayanlar, aynaya günde kaç defa bakıyorsunuz? Aynadaki siluetinizde ne görmeyi arzuluyorsunuz? Zaman zaman içten bir ah ile keşke erkek olsaydım mı diyorsunuz? Üzülerek söyleyeyim, sizler kendinizi tanımıyorsunuz. Yaptırabilirlik yetilerinizin bilincinde değilsiniz. Erkek olmayı hayal eden ya da kendisini erkek konumunda değerlendirip yaşamaya çalışan bayanların kendi kendilerine işkence yapmakta oldukları kanısındayım.

Daha açık ifade etmek için abartılı ancak çoğu zaman yerinde bir tespit ile örneklendireyim; erkek, kadının eşeğidir. Olur mu öyle şey? Ne zannediyorsunuz?

Kadınların sezileri erkeklerden çok daha güçlüdür. Zihinleri erkeklere oranla çok daha keskin işlev görür. Oyun kurma ve yönlendirme becerileri erkek ile karşılaştırıldığında üçüncü hamlede mat edebilme derecesindedir. Kavgaların ve savaşların birçoğu kadın merkezlidir ki, uğruna ölünebilecek değerde olduklarını göstermektedir. Erkeğin kariyer yapma ve ekonomik olanaklarını artırma çabalarının öncelikli nedeni kadınına, partnerine hoş görünebilme amaçlıdır. Erkeklerin karakter ve yaşam standartları olarak güçlü olabilme uğraşlarının asıl amacı sevdiği, önemsediği kadının gözünde ve gönlünde ilk sırada ve tek kişi olarak yer alabilme odaklıdır.

Dilediğinizi yapabilirsiniz. Bunu tüm içtenliğimle ifade ediyorum. Belki de sizlere çok daha uç gelebilecek bir düşüncemi paylaşayım; ülkeyi bayan bir idarecinin biz erkeklere karşın çok daha başarılı bir şekilde yöneteceği kanaatindeyim. Bu konuda son derece de içtenim. Erkekleri bir parmağınızda oynatabilen siz kadınlar, neden yönetmenlik koltuğunu bırakıp oynatılan olma zahmeti içerisindesiniz? Bir erkek olarak ben de bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

----

Ailenin reisi olduğunuzun farkına varınız. Ezilene özenmenize ne gerek var? İp zaten sizin elinizde, halatlarla atlayıp zıplamak görüntüden öte bir anlam taşımamaktadır. Yine de emeğe saygı olarak başarılar diliyorum.

Sizler siz olduğunuz için güzel ve de değerlisiniz. Olduğunuz gibi kalabilmeniz umuduyla. Esen kalın. 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..