Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '14

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

İzmir''deki Defile'de, 10.Yıl Marşı, Tüm Kadınları Ağlattı.

İzmir''deki Defile'de, 10.Yıl Marşı, Tüm Kadınları Ağlattı.
 

 

 

Dünyanın dört bucağında, yaptığı defilelerle modanın tahtını taşımaktan bıkmayan, Türk’e has motifleriyle bir ekol yaratarak Batı’nın rüyalarına giren kreasyonları ile ünlü Modist Zuhal Yorgancıoğlu’nun  şölenini, izledik.

Defilenin yapılacağı Fuardaki  hangar gibi salon kapısı önünde bir saat bekledikten sonra içeri alınan topluluğun siniri,  içerdeki gösteri ile ancak hafiflediği  moda şöleni, ilgi ile, göz yaşları içinde seyredildi.

Zuhal Hanım, 5-10 yıldır defile yapmıyor. İzmir B.Şehri Belediye Başkanının ricasını kırmayarak “Dünya Kadınlar Gününe”  katkı sağlamak için  kabul ettiği defilenin, soğuk ikliminde soyunma odalarındaki  kızların üşüyerek titreyerek defileye çıktığı şölende, bir ısıtma cihazı bile yoktu.

Saraylarda, görkemli, salonlarda defile yapmaya alışmış bir  dünya klasının  gösterisi, içler acısı bir salonda yapıldı. Herkesin palto ile oturup seyrettiği defilede, yarı çıplak  mankenler, çıplak ayaklarla podyumu arşınlarken, titredikleri görülüyordu.

İZMİR’İN EKSİĞİ:   Zuhal Hanımla konuştuk.” İzmir’e yaraşır bir podyum binası niçin yok İzmir’de” diyor ve ekliyor. “Modacılar, ürünlerini sergileyecekler. Ama, han gibi binalarda seyirciye ve  defile sahiplerine saygısızlık yapılıyor. Şehre bir kongre salonu nasıl ki lazımsa, İzmir’e yakışır bir  podyum salonu, çoktan  yapılmış olmalıydı” diyor.

BÜYÜLEYİCİ:   Doğunun gizemini kıskandıracak şekilde ve “inatla” yepyeni desenlerle, motiflerle, “Batı’nın gözüne soka soka “ ün yapan, Türkiye’nin Moda Temsilcisi Zuhal Yorgancıoğlu, defile sonrası podyumda, çok büyük alkışlarla ayakta uzun uzun alkışlandı.

YER YERİNDEN OYNADI:   Hele Onuncu Yıl Marşı eşliğinde final gösterisinde Türk Bayrağına sarılı ve bir elinde  yanar meşale tutan bir  mankenin  bir tablo gibi belirmesi, bütün salonun ayağa kalkarak marşa eşlik etmesiyle devam etti. Ne marşın arkası kesildi, ne de  seyircilerin nefesi kesildi.

Coşkulu kalabalık, marşın bütün kelimelerine basa basa, yırtınırcasına  söylenen marşla gözler sulandı. Hıçkırıklarla ağlayanlara rastlandı

.

Coşku dolu, mana dolu, Cumhuriyetin ilk yıllarının hülasası olan Marş, yeni bestelenmiş gibi göz yaşları içinde  tempo tutularak söylenmesi ve sürdürülmesi, çok manidardı.

MANA DOLU BİR GÜN YAŞANDI:   Bilindiği gibi 10. Yıl Marşının sözlerini, heyecanını, yüreklerde duyulan Cumhuriyet coşkusunun verdiği  “o masum böbürlenmemizi” bile çok gören iktidara atılan bir şamar gibi patlattı İzmir halkı. Ve o duyulan coşkulu ses, esasında bu şamarın sesiydi. Bunun manası kısaca “  Biz Cumhuriyeti zor bulduk. Onu kimselere yedirtmeyiz” demekti. Zaten giriş kapısını da, Anadolu insanının  kağnı arabasıyle, cepheye  mermi taşıdığını gösteren kocaman bir  pano süslemiş, adeta içeride olup bitenleri destekliyordu o tablo.

KİMLER VARDI:   Defilenin takdimini, Oyuncu İlker Kurt yaptı. Yerleri gökleri inleten zeybek ise  Suat Çolak idi.  Yakın bir zamanda kalp rahatsızlığı geçiren ve podyuma çıkması sakıncalı görülen oyuncu “ Esas podyumda zeybeğimi oynamazsam, o zaman kalbim rahatsız olur  diyerek  “uçar gibi” defileye gelmesi çok manidardı. Ve çok alkış aldı. Ayrıca başarılı kareografik düzenleme de, Şafak Fişek'e aitti. Mankenler ise:

Reji – Müzik Yönetim:  (Sonat Fişek) 

Mankenler:  1-  Gökçe Yanardağ ( Model ve dizi oyuncusu), 2- Sevim Çiftçi  ( Model ve dizi oyuncusu.). 3- Ceylan Saner ( Model  İst.) 4- Sema Şimşek (Model  İst). Yasemin Atasu ( Model oyuncu. Ank )

İzmirli Şafak Fişek Ajans mankenleri:  5-  Aslı Saygın, 6- Mine Postacı, 7- Pınar Ince, 8-  Hande Oğuz, 9-  Bircan Birinci 10-  Merve Özdemir , Almila ( balerin ) 11-  BİRCAN BİRİNCİ -:MİSS MODEL OF TURKEY 2013 TÜRKİYE 2.cısi   12-   SİHANDE OĞUZ - MİSS MODEL OF TURKEY 2013 TÜRKİYE 1.CİSİ   13-  GÖKÇE ÜSTGÜL - MİSS MODEL OF TURKEY 2013 FOTOJENİK GÜZELİ  14 -  İZEL GÖLCÜK  15-  GÖKÇE YANARDAĞ

 

 

 

 

HALK, TAM BİR SAAT KAPIDA BEKLETİLDİ. SAAT 14 OLARAK  İLAN EDİLEN BAŞLAMA SAATİNİN BÖYLE UZAMASI KARŞISINDA İLGİLİLERİN BİR CEVABI VAR MI ACABA? HEMEN SÖYLEYELİM

"Y O K T U R "

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..