Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

Yöresel yemekleriyle Bartın, atakta.

Yöresel yemekleriyle Bartın, atakta.
 

TAŞEV'de yöresel yemekler ve tarifleri, turisti de çekecek, yerli misafirleri de.


Bartın Belediyesi' nce Yalı Mevkii eski terminal karşısında yaptırılan Yöresel Yemek Evi ile El Sanatları Satış Birimi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bartın Belediyesi' nce düzenlenen Yalı Mevkii eski terminal karşısında yaptırılan Yöresel Yemek Evi ile El Sanatları Satış Birimi'nin açılışına Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Garnizon Komutanı Yalçın Enç ve eşi, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve eşi, MHP İl Başkanı Ercüment özçelik, Sezai Bilgin, Avni Kabasakal, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN AKIN: “Bu ay açılış ayı olacak”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın açılış konuşmasında Bartın’ın yalı bölgesini büyük bir kompleks alanına çevireceğini belirterek şunları belirtti; .” Bugün burada yöresel ev yemekleri ve yöresel el sanatları birimimizin açılışını yapıyoruz. Belediyemizin en büyük projelerinden olan Yalı bölgesine dinamizm kazandırıldı..

İnşallah Bartın daha güzel hale gelecek.” Diyerek Vali Küçük’e ve Bartınlı’lara teşekkür etti.

KÜÇÜK :“Hepinizi buraya destek olmaya çağırıyorum”

Bartın Valisi İsa Küçük ise açılış öncesi konuşmasında şunları ifade etti; “ Bartın ekonomisinin can damarı olan bu bölge yeniden kültür sanat, sosyo-ekonomik hayatına geri döndü. Kent kültürü gelişecek. Önemli hizmetler Bartın halkının ayağına gelecek. Eser bütün Bartınlılarındır. Bütün Bartınlılara hayırlı olsun. Kullanırsak buranın vilayete faydası olacaktır. Hepinizi buraya destek olmaya çağırıyorum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere mimarlara tim emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” Dedi

Bir nevi yöresel yemek evi haline gelen yalı boyunda gezi ve oturma alanı çınara kadar uzandı. İkinci çay bahçesi de yapılınca, ırmak kıyısının çehresi değişmiş oldu. Taş Evi yapan Mühendisi Fatih Kanbur’a da plaket verildi.

NELER YOK Kİ: Here gün sunulan su böreğinden tutun, gözleme, şapşap köfte, manda yoğurdu ile beyaz baklava’nın yanı sıra her gün üç öğün “yerel” yemek veriliyor.

ŞU İSİMLERE BAKAR MISINIZ? Kesme makarna, yumurtalı fasulye, pazı, etli dolma, halışka, tarhana çorbası, kabak dolması, , pazı kavurma, pumpum çorbası, pirinçli mantı, tavuklu börek, bulgurlu kabak, Bartın salatası, kesme çorba, maydanoz dolması, keşkek çorbası, , cimcik makarnası.

Tatlı olarak da Delioğlan sarığı kâha tatlısı, gelin teli tatlısı, incir dondurması veriliyor dönüşümlü olarak. (İsimler ne kadar enteresan değil mi?)

Böylece meraklı olan turistlere de gün doğdu. Hem yemeklerimizi tadacaklar, hem tariflerini alacaklar. Yerli misafirlere de, iftiharla Bartın yemekleri, orjinal isimleri ile tanıtılacak. Sofralar kurulacak. Bartın yemekleri ile davet sahipleri iftihar bile edecekler. Ve de orjinal yemeklerin tarifleri istenecek.

Biz böyle " alınacak, verilecek" diyoruz amma, ortada yemek kazanlarının başında bulunanlar, tarifleri söyleye bilecekler mi?Yahut Belediyemiz, muhtelif dillerde bir broşürcük bastıracak mı bu tarifler için.

Orasını bilemeyiz. Böylesi yazmakla da akıllarına getirme vazifesini yapmış oluyoruz.

Öyle değil mi sayın Başkan?

R e s i m l e r : Sırayla Bartın resimleri ... ( En üstteki, Bartın Halk Gazetesi yayın organı "paphlagonia" Dergisinin kapağından izinle alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..