Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Yorulmuş bir gazete haberi

Yorulmuş bir gazete haberi
 

Eli havada kaldı..


Bu haberi gazetede okuduğumda düşündüm. El hangi koşullarda havada kalır diye. Hmmmmm, acaba elin havada kalmasını formüle edebilecek bir fizik yasası mevcut mu? Yoksam bu durum için TBMM´den yeni bir yasa çıkarılması olanaklı mi? Bütün cehaletime rağmen bütün fizik formüllerine baktım , hatta quantum fiziğiyle açıklamaya çalıştım. Mümkünatı yok. Her koşulda hatta N.Ş.A´ da yani normal şartlar altının bile az üstünde, ellerin açısına bakıldığında bariz bir şekilde havada kalacakları aşikar. Çünkü uzatılan elin diğer ele kavuşması, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı hatta ve hatta Romeo ve Jülyet´in kavuşmalarından bile olanaksız.

Bu ofsayt durumundan kurtulmanın çareleri neler? Bakan beyin bu durumdan kurtulma seçenekleri aslında çok.

1.) El uzatılmış durumda fakat karşıdaki kişiden reaksiyon yok. Hemen uzatılan ele havada yarım daire çiziktirilip saçlar düzeltiliyormuş gibi yapılabilir.Lakin bunun olma olasılığı yok. Nedeni? Düzeltilecek saç mevcut değil. Bu durumlar için peruk takılınabilinir aslında ama hazırlıksız yakalanılmış.

2.) El uzatılmış durumda iken baş parmakla orta parmak birleştirilir ve parmak şaklatma pozisyonuna getirildikten sonra sağ el havada tam daire çizdirilip gövdeyle birlikte dönülür. Tam dönüş sağlandığında hesss deeee denilip önce sağ ayak yere diz cökülüp vurulur, sonra sol ayak.Böylelikle harmandalı oynuyormuş izlenimi verilip durumdan kurtulunur.

3.) Hem vallahana hem billahana illede kereviz ille de lahana tekerlemesi söylendikten sonra, iki gözüm ama(kör)olsun, eski türk filmlerindeki gibi ameliyatla açtırdıktan sonra görüyorum görüyorum diye bağırayım. Zzzıtttt Erenköy demeyeceğim denilebilinir.

4.)Sağ el uzatılmış durumda ama karşıdan reaksiyon yok. Durum apaçık ortada. Hemen sol elin işaret parmağı kanca şekline gitirilip, ceketin koluna sokulur, içinde bir daire çizdirildikten sonra ceket düzeltiliyormuş gibi yapılınabilinir.

5.) El sıkma pozisyonu gerçekleşmeyeceği anlaşıldığında el havada bırakılır ve bir kaç adım yürünür yakalanan ilk kişinin eli sıkılır. Hatta kimse yoksa sol el sağ ele götürülp gıyabında el sıkma işlemi gerçekleştirilinebilinir.

6.) Bu gibi durumlar için cepte herzaman bir adet eldiven taşınmalıdır. Karşı taraf elin hijyen olmadığını düsünebileceğinden hemen eldiven giyilir sonra tokalaşma işlemi yapılır.

7.) El malum şekilde uzatıldı fakat diğer elle temas kurulamayacağı, yani tokalaşma işlemi gerçekleşmeyeceği anlaşıldığında, hemen Michael Jackson gibi break dans yapmaya başlanılır. Sağ el hemen bilekten sonra dirsekten aynı ritm içinde kıvrılır. Sonra omuz daha sonra bel kıvrılır ayaklarda işlem tamamlanır. Sonra ayaklar Çarli Çaplin ayağı gibi dışa baktırılıp paytak yürüme işlemi yapılarak durum kurtarılır. (Yalnız önceden çalışılmasında hatta Michael Jackson´ dan ders alınılmasında fayda vardır.)

8.) El uzatılılmış fakat karşı taraf namahrem gerekçesiyle elini kaçırmış, hemen el ters çevrilip avuç açılır, Allah rızası için köre bir sadaka söylemiyle, hem sadaka kültürümüz perçinleştirilir, hemde durum kurtarılır.

9.) Böyle durumlar için her zaman cepte bir adet vitrin mankeni eli bulundurmakta fayda vardır. El aniden cebe götürülür, vitrin mankeninin eli çıkarılarak tokalaşma işlemi bu elle yapılınabilinir.

10.) Tokalaşmak için el uzatıldı, karşı taraftaki bayan bu isteğe karşılık vermiyor. Hemen yandakilerden biri elçi olarak araya sokulur. Bu elçi Allahın emri, Peygamber efendimizin kavliyle elinizi bir tokalık zaman için bu beyfendiye istiyorum diyerek, iş resmiyete dökülür. Hatta durumun kurtarılması açısından kına bilem yakılınabilinir. Önemli olan çizilen karizmanın yeninden kurtarılıp, muhassır medeniyet seviyesine çıktığımızın kanıtlanmasıdır. Lakin yinede karşı taraf bu isteme işini red etti. Hemen titreyen şarkıcı rolü kesilir. Titreyerek, istedim de vermediler vallah ben garibem türküsü ağıtlaştırılmış şekilde, ses çakmak ateşinde iyice yakıldıktan sonra çığıttırılır. Bu durum karşısında bile hala karizma kurtarlamadıysa, yaradana sığınılıp tokalaşmak istemeyen bayana bir kafa atılır, sorun kökünden halledilir.

Ben bu haberi iyice yordum. Sanıyorum yakalamanızda herhangi bir sorun çıkmayacaktir. Yorulan haber çabuk yakalanır cünkü. Haydi herkese hayırlı yorumlar. Rast gele…

 
Toplam blog
: 50
: 901
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

    ..