Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Youtube kapatmak amatörlüğü örtmez...

Youtube kapatmak amatörlüğü örtmez...
 

Suriye ile ilgili devletin üst düzey yöneticilerinin yaptığı görüşme youtube’a düştü! Görüşmenin içeriğine bakıldığında Suriye’ye saldırma gerekçesi yaratmak için “Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim..”dediği öne sürülen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın söylediği  sözlere bakıp dehşete kapılmamak elde değil. Ancak asıl dehşet verici olan devletin üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği toplantı ile ilgili dinleme veya izlemeye dair önlem almaktan yoksun amatör kafaların ülke yönetiminde söz sahibi olmaları!

Devleti casusluk şebekelerinin önünde çıplak bırakan amatörlüğün hesabını birileri mutlaka vermeli! Ciddi bir devlette konuşmaların içeriği ortalığa saçıldıktan sonra dinlemeye takılanların toplumda yarattıkları güvensizlikten ötürü bir dakika dahi oturdukları koltuklarda durmamaları gerekir.

 İktidar tarafından yapılan açıklamalar, youtube’un kapatılması devleti acze düşüren skandalı ört(e)mez.

Çok değil, daha iki ay önce kaleme aldığım yazıda sanki bugün olacakların ipuçlarını vermiştim. Aynen alıyorum,  “Devlette liyakatin değil aidiyetinyandaşlığın iş gördüğü, kapıları açtığı ve ekonomik ve siyasi istikbal vaat ettiği günümüzde; devletin siyasi parti örgütü gibi yönetilmesi zaten başka bir yola/sona çık(a)mazdı.

Sıvı gibi, çıkarları ve kişisel istikbali için her dönem her kalıba giren, şekil/tutum/biçim alan bireylerin el üstünde tutulduğu siyasi iklimde, kaçınılmaz olarak ortak akıldevlet aklı firar eder.

Böylesi bir siyasi fotoğrafta, Türkiye’nin kurumlarının döküldüğünü, freni boşalmış tır/kamyon gibi uçuruma doğru sürüklendiğimizi söylemek  fazla iddialı bir tespit olmaz…(21 Ocak2014 Radikalve MB’da yayımlandı.)”

“Türkiye’nin kurumlarının döküldüğünü, freni boşalmış tır/kamyon gibi uçuruma doğru sürüklendiğimizi söylemek  fazla iddialı bir tespit olmaz…” derken, olan biten de budur özetle; uçuruma sürükleniyoruz, nokta...

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..