Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yufka tarifini sizler ile paylaşalım

Yufka tarifini sizler ile paylaşalım
 

Yufka Yapımı


Malzemelerimiz;

1 kilo kadar sert buğdaydan un (ekmeklik un olmaz, baklava unu olabilir)

biraz tuz ve su

Yapılışı:
 

Yoğurma kabına unu, tuzu ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert ve çok cıvık olmasın. Elde ettiğimiz  hamurdan 10 cm’lik beze yapalım, yaptığımız bezeleri yapışmaması için unlayıp istifleyelim. Bu un, hamurda kullanılan un değil, normal bir un. Yalnız bu 10 cm’lik bezelerden yaklaşık 60 cm’lik bir yufka çıkıyor. Evde o kadar büyük sac kullanamayabilirsiniz. O yüzden pişireceğiniz sacı düşünüp, ona göre bezeler hazırlamak gerekebilir.
Mayalandırma yapılmadan, hemen oklava ile açma aşamasına geçin. Hamurun açılırken cıvımaması için serinliğini muhafaza eden mermer ya da granit bir tezgahta çalışmak gerekiyor. Açarken, bezenin merkezinden kenarlara doğru açmak lazım, yoksa yamuk bir yufkanız olur.
Sacınızı kısık bir ateşin üzerine oturtun, ısınınca açtığınız ilk yufkayı koyun, o pişerken hemen 2. yufkayı 1. yufkanın üzerine koyun ve alt üst edin. O da pişerken hemen üçüncü yufkayı üste koyun ve tekrar alt üst edip, en son koyduğunuzu pişirmeye başlayın. Yufkaların her zaman tek tarafı pişiyor.
Hepsini bu şekilde yapıp bitirin ve tezgahın üzerine koyup, üzerini temiz bir naylonla örtün.
Yufkalar pişerken acele etmek gerektiğinden, açma işleminin hepsini ya bir anda bitirip arka arkaya pişirin, ya da teker teker pişirip daha sonra üst üste koyun. Umarım yardımcı olmuşumdur sizlere.
 

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..