Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yumuşacık Hindi But sarma için Resimli Tarif

Yumuşacık Hindi But sarma için Resimli Tarif
 

Çılgın bir yoğunlukta geçtiğini söylediğim geçen haftaki lezzet duraklarımdan bir tanesi de Kadıköy'deki Doubletree by Hilton Moda Hoteli'ydi. Executive Şef Sinan Duran ile otelin endüstiyel mutfağında Yılbaşı konseptli çeşit çeşit yemekler hazırladık. Of Peki Peki, bu seferlik o hazırladı ve ben tattım desem daha doğru olabilir belki de:) Ama ben de sizin için tek tek her bir adımın resimlerini çektim ve yapılışını aklımda tuttum, n'aaabeeer? :) 
 


Yaptığımız yemeklerin her birini daha sonra detaylı olarak anlatacağım tabi ama, 2014'ün son gününe girdiğimiz bu ilk dakikalarda, akşama kutlayacağımız yeni yılı düşününce, bugünün anlam ve önemine istinaden ilk olarak size Hindi tarifini vereceğim. 

Daha önceki yazımda tarifini anlattığım kocaman bir bütün hindi yerine, hem daha az miktarda hem de daha yumuşak olan but kısımlarınan hazırladığımız bu Kestaneli Hindi Sarma'yı tercih edebilirsiniz diye, bu tarifi hemen yayınlamak istedim. Allahım! Yoksa çok mu düşünceliyim ne? :)

Adım Adım Resimli

Kestaneli Hindi But Sarma Tarifi


Malzemeler
(6 Kişilik/12 Dilimlik) 

2 adet Kemiksiz Hindi But 

50 gr Hindi Kıyması 

50 gr Tavuk Kıyması 

Şekerli Suda Haşlanmış 250 gr Kestane 

5 gr. Taze Kekik 

10 gr kadar Hardal 

Tuz 

Karabiber 

İlk olarak kemiksiz Hindi Butları, inceltilmek için dövülür. Bunun için hindilerin üzerine bir buzdolabı poşeti serip, uygun bir mutfak aleti kullanabilirsiniz. Eğer yoksa bir çekicin yan tarafıyla da yapılabiliyormuş:)

En iyisi, eğer sizi bu konuda geri çevirmeyecek kadar iyi bir Kasabınız varsa, bunu Hindi butları satın alırken, ondan rica edebilir, güçlü kollarıyla onun 2 dakikacığını alacak bu işlemle, siz de bu mutfağınızda "dan-dun" sesler çıkaran gürültülü ve gıcık külfetten kurtulabilirsiniz belki:)




Sonra genişçe bir Aluminyum folyo açılarak, iyice yassılaştırılmış Hindi Butları bu folyonun üzerine serilir.




Üzerine tuz, biber serpilir. 




Biraz Taze Kekik yaprakları ile lezzetlendirilir



,


Üzerine Hardal sıkılarak, her yerine sürülür.




En iyisi bir kullan-at eldiven takarak, bu işlemleri ellerinizle yapmak aslında:)




Haşlanmış kestaneler ince ince kıyılır. Hindi ve Tavuk kıymasına bu ince kıyılmış kestaneler, tuz ve biber karıştırılır.




Hazırlanan Hindi kıymalı bu harç da, hardal sürülmüş hindinin içine elle iyice yayılır.






Sonra Aluminyum folyonun bir tarafından, tutularak içindeki malzeme dikkatlice ve kontrollü olarak döndürülür.




Ellerle iyice sıkılıp sabitlenerek ve folyoyu yırtmamaya dikkat edilerek, sıkı bir rulo haline getirilir




Baton haline geldiğinde de Folyonun kenarları döndürülüpü, sıkılarak güzelce kilitlenmiş olur.




İçine bir miktar su konulan fırın tepsisi içinde, bu haliyle Hindi 175 C'de yaklaşık 1saat 45 dakika kadar pişirilir. Bu süre fırın modeli ve gücüne göre değişiklik göstereceği için, sürenin sonlarına doğru paketin ucunu dikkatlice açıp, çok ince bir dilim keserek tadına bakarak, ne kadar pişireceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.




Hindi piştikten sonra, folyodan çıkartılıp, fırında üzeri kızartılarak servis edilir. Yani isterseniz bu Hindiyi gündüzden hazırlayabilir, soğuduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu sayede üzerini kızartma kısmını Yılbaşı yemeğinizi servis etmeden hemen önce yapabilir ve sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.

Üzerine sos olarak ne yapalım derseniz, Şefimiz burada Erik sos kullanmıştı ama daha kolay olan şu yöntemi de deneyebilirsiniz:

Aluminyum folyo içinde pişen sıcak hindiyi, derin bir kaba alıp, bir kaç yerinden sivri uçlu bıçakla minik delikler açarsanız, suyunu bırakır. O suyu süzüp bir kaseye alarak, içine ekleyeceğiniz bir kaşık kadar Tereyağı ile bağlarsanız, buyurun işte size kendi suyuyla hazırlanmış güzel bir sos tarifi...

Afiyet olsun:)

 
 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..