Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Yüreğinin götürdüğü yere ...

Yüreğinin götürdüğü yere ...
 

Son yılların en kötü Fenerbahçe’si

Son yılların kötü liginde ...

Son iki haftaya ilk yarını lider bitirme iddiası ile giriyor..

Antalya maçında Fenerbahçe tüm sezonda girmediği kadar gol pozisyonuna girerek Antalya’yı Kadıköy’e geldiğine pişman etti. Fenerbahçe’nin bu maçta bu kadar ciddi hücum aksiyonları almasında özellikle Emre’nin orta sahada getirdiği canlılık ve ofansa verdiği desteğin önemli bir etkisi vardı ayrıca geldiği günden beri eleştirilen Josico’nun defansif anlamda gösterdiği başarı ve yüksek top kazanma yüzdesi de Antalya’nın hücum düşüncesine büyük bir set çekti.

Dünkü maç gösterdi ki iyi bir Emre Fenerbahçe için olmazsa olmaz bir oyuncu ve Emre’nin yeri Alex’in alternatif pozisyonu değil defansın önündeki çapa mevkiidir..Fenerbahçe’nin en başarılı sezonlarında takımı hem hücum hemde defansif anlamda etkinlik arttıran ön lidero mevkiinde oynayan Appiah –Aurelio ikilisinden birisinin maç içinde ofansif bir diğerinin defansif sorumluluk almalarıydı. Ancak Aurelio sonrasında defansın önünde oynayan oyunculardan Maldonado , Selçuk ve Josico oyuncu tipi itibariyle defansif özellikleri ile ofansif katkı sağlayamadılar ve onların birlikte oynadığı maçlarda Fenerbahçe ciddi hücum sıkıntıları çekti. Alex’in öl libero oynadığı maçlarda ise Alex’in bireysel savunma sıkıntıları nedeniyle Fenerbahçe’nin takım savunmasında büyük pozisyon hataları yapmasına yol açtı , bol gol yedi. ..

Şimdi Fenerbahçe geçmiş yıllarda yaptığı gibi ön libero pozisyonunda dirençli ve sürekliliği olan iki oyuncuyu maç içinde birini ofansif destek verecek bir diğerini defansif sorumluluk alacak şekilde konumlandırabilmeli .. Devre arasında bu pozisyona transfer yapılacağını düşünürsek transfere kadar en akılcı ikili bu mevki için Selçuk ve Emre ikilisidir.

Antalya maçında Fenerbahçe’nin diğer maçlara göre daha iyi yaptığı bir ikinci şey ise sağ ve sol hücum kanat oyuncularını ceza sağasına sokabilme başarısıydı. Kazım ve Uğur tüm ilk yarı boyunca hiç girmediği kadar pozisyon buldular..

Geçmiş yılları düşünelim Tuncay’ın Fenerbahçe sol kanat oyuncusu olduğu sezonlarda Tuncay’ın bireysel gol sayısı 10 -15 arasındaydı. Fenerbahçe’nin bu sezon kanat oyuncularının toplam gol sayısı sadece 5 bu da Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntıların küçük bir özeti gibi ..

Fenerbahçe Uğur ve Kazım’ı bu sezon ceza sağasına sokamadığı için hücumda çoğalamadı. İlk kez Antalya maçında bunu yaptılar ve bir kamyon dolusu gol pozisyonu ile bir maçı tamamladılar..

Antalya maçında altı çizilmesi gereken bir diğer konu ise Fenerbahçe’nin savunma beklerinin hücum katkısıydı. Gökhan Gönül son 1 aydır sürekli üzerine koyarak oynuyor. Carlos’da ise Kiev maçı hariç önemli bir kıpırdanma var. Antaly maçında bu ikilinin sürekli bindirme yapmaları önündeki oyuncularında rakip ceza sahasındaki etkinliklerini arttırdı..

Antalya maçı bir Saraçoğlu rüyası gibiydi. Ancak gerçek dünya Cuma günü Fenerbahçe’yi Konya’da bekliyor .Fenerbahçe oyun temposunu arttırmalı yana ve geriye oynanan set hücumları yerine Antalya maçının bir bölümünde yaptığı rakibi hataya zorlayan ve hücumda çoğalan Fenerbahçe olmak zorunda..

Bunu başardığı noktada bu sezon son yılların en süpriz şampiyonluğuna imza atabilir ancak bunu yapamadığı maçlar için süpriz ve komik puan kayıpları devam edebilir..

Fenerbahçe önce kapısının önünü süpürmek zorunda..

Bunu yaparsa enteresan bir lig bizi bekliyor demektir.

 
Toplam blog
: 8
: 895
Kayıt tarihi
: 12.12.08
 
 

Kasım 76 İstanbul doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunuyum. 2000 yılından ber..