Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '08

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Yurtdışında okumak hayal değil -Öğrenci değişim programları (Student Exchange)

Yurtdışında okumak hayal değil -Öğrenci değişim programları (Student Exchange)
 

Öğrenci Değişim Programları - Student Exchange Programs


Yurtdışında eğitim almak için yeterli bütçe sahibi değilseniz öğrenci değişim programları (student exchange) size biz çözüm olabilir.

Sevgili öğrenciler,

Yurtdışında okumak pek çok öğrencinin hayali. Ancak herkes yurtdışında eğitim alabilmek için yeterli bütçeye sahip değil. Ülkemizdeki okullarda eğitim alıp bir dönem ya da bir sene başka bir ülkedeki farklı okullarda eğitim alabilirsiniz. Döndüğünüzde eğitiminize aynı okulunuzda devam ederek tamamlayabilirsiniz.

Öğrenci değişimi konusunda araştırma yapan öğrenciler üniversite giriş sınavında yapacakları üniversite tercihlerini bu noktaya göre yapmaya başladılar. Anlatmak istediğim üniversite sınavında gitmek istediğiniz yurtdışı üniversitesiyle anlaşması olan bir Türk Üniversitesi olabilir. Tercihlerinizi bu doğrultuda kullanabilirsiniz. Örneğin Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandınız (hayali bile güzel). Boğaziçi Üniversitesinde okurken 1 yıl için Amerika'da exchange student yani değişim öğrencisi olarak okuyabilirsiniz.

Pek tabii ki iş dönüp dolaşıp şu noktaya gelecek:"Hangi üniversitenin hangi ülke ve okullarla anlaşması var?"

Bugünden itibaren Öğrenci Değişim Programları( Student exchange) konusunda sizler için özel bir dosya yayınlayacağım. Bu dosyada ülkemizde hangi üniversitenin hangi okullarla anlaşması olduğunuz, değişim programlarının burslarını, ERASMUS gibi öğrenci değişim programlarını sizlere aktarmaya çalışacağım.

İlk durağımız ERASMUS olacak. Erasmus öğrenci değişimleri ile ilgili sıkça soruların cevaplarını yayınlamaya bir sonraki yazımda başlayacağım.


Bu arada ilgilenenler için MBA, MBA nedir?


Saygılarımla,
Işıl Tabağ

Director

http://www.okulariyoruz.biz/

Resim kaynak: Concordia University- Saint Paul

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..