Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '11

 
Kategori
Deneme
 

Zaman

Zaman
 

Tablolarımdan..


Olayların içinde geçtiği, geçmekte olduğu ya da geçeceği, ölçülebilirliğine inandığımız süreye zaman diyoruz.

Geçmişe ve geleceğe, şimdiki zaman perspektifinden bakıldığında ne geçmiş ne de gelecek reeldir. İnsan, hep içinde bulunduğu anda yaşar.

Geçmişe dair anılar, hatıralar, yaşantılar, geleceğe dair planlar, beklentiler ve umutlar gerçeğin hayalimizdeki suretleri olarak vardırlar.

Zaman dediğimiz şey akıp giderken onun yalnızca içinde bulunduğumuz an'ıdır gerçek olan ama geçmiş zamanı yaşamadan şimdiki zamana ulaşmak nasıl mümkün değilse, geleceğin de şimdiki zamana, görülmez bir bağla sıkı sıkıya bağlı olması, zaman denilen şeyin temel özelliği, yani kendi içindeki bütünlüğü olarak karşımıza çıkar.

Geçmiş, arka fondan şimdiki zamanı etkilerken, gelecek, gerçekleşme hakkını kullanabileceği anı bekler. Demokrit'in dediği gibi: “Hayat ileriye doğru yaşanır ama geriye bakınca anlaşılır.” Çoğumuzun genellikle yapmaya çalıştığı gibi hayattaki olumsuz ya da üzücü olayları unutmaya çalışmaktansa, o olayların içinde yatan olumlu yanları, olumsuzlukların sağladığı gelişme potansiyelini görmeye çalışmak da gerekir.

Hüzünlü zamanların uçuşması bizi memnun ederken, mutlu olduğumuz zamanların sona ermemesini dilemek de son derece normal ama zamanı anlamsızca tükettiğimiz hissine kapılırız ya bazen, işte çekilmez olanı bu bence, herşeye yüklü anlam kişiden kişiye değişse de.

Zamanınızı en güzel ve en anlamlı şekilde kullanabilmeniz dilekleriyle. 

 
Toplam blog
: 26
: 723
Kayıt tarihi
: 15.06.10
 
 

Antalya doğumluyum. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunuyum. ..