Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Deneme
 

Zamanın içinden...

Zamanın içinden...
 

Zamanı durduramıyoruz ama zamanı planlayabiliyor, değiştirebiliyoruz. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Samet Oynamış ise; genç büyükler için “Zamanı Tersine Kuruyor.” Henüz 23 yaşında fakat inanılmaz projeleri var.

Bakın gencecik bir yürek “genç büyüklerimizle” ilgili neler anlatıyor.

Pamukkale Üniversitesi DÜYADER işbirliği kapsamında çalışmalarımız başladı. Aynı zamanda yaşlılarla, gençlerin biraraya gelmesini amaçlayan projelerimiz var.

Mesela Diyor; İsmet İnönü 50’li yaşlarda İngilizceyi öğrenmiş. Genç büyüklerimizle “İngilizce Öğreniyorum” projesi ile aynı zamanda yurt dışı bağlantılı genç büyüklerimiz için ve en önemlisi de yaşlılıkta beyinin daha aktif kalması için faydalı olacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Genç büyüklere ayrıca; bilgisayar öğretmeyi hedefliyor. Böylece genç büyükler zamandan geri kalmayacak. 

Gençlerimizle, genç büyüklerimizin bir arada olması en büyük güzellik olsa  gerek.

***

Geçmiş bu günle, gelecek şimdi ile ve bütün bunlar bir ulusun değerleriyle farklılaşıyor, renkleniyor, farklı bir anlam buluyor. Bir 23  Nisan daha gelip geçti. Bazı şeyler değişse de kutlamalar bakımından halen sevinçle görüyorum ki, değişmeyen güzellikler, o paylaşım ruhu çocukların gözlerindeki sevinç ışıltıları, rengarenk elbiseleri içinde saf ve temiz kalpleriyle geleceğimizin aydınlık güneşleri onlar…

Bu 23 Nisan’da daha önce farkına bu kadar derinden varmadığım başka bir şey oldu. O da aslında bu bayramın sadece çocuklar için olmadığını, 23 Nisanların içimizdeki çocuğu da ortaya çıkarması ve farkındalık kazanmak için değerli olduğunu daha bir derinden gördüm. Tek yürek olmanın, aynı duyguları paylaşmanın hazzına vardım, yeniden bir umutla...

***

Türküm diyen, demeyen insanın hayatında bir kez gitmesi gereken bir yer var. O  da Çanakkale diyorum. Çanakkale’yi görünce orada dizi dizi yatan 15’likler, Conkbayırından tutunda hendekler, sırtlar, yokuşlar, bir taraftan Çanakkale boğazının, doğanın o muhteşem güzelliğini gözler önüne sererken diğer taraftan o hüzün seni hiç bırakmıyor. Çanakkale Kara Savaşları’nın 99’uncu yıldönümü anma törenleri nedeniyle düzenlenen Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü, izcileri olduğu kadar bizleri de çok etkiledi. Bayraklarla, onlara DÜYADER yönetimi olarak el salarken ve onların o zamanlar yaşadığı şeyleri kurgulayarak yaşamak bir nebze de olsun onlarla empati kurmamıza vesile oldu.

İçimdeki çocuk sevinçle bir şarkı söylüyor; ülkemi, milletimi, değerlerimi seviyorum. 

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..