Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

08 Nisan '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zamanınızın efendisi olun...

Hiçbir işi sonuna kadar vardıracak kadar zaman bulamamaktan yakınıyorsunuz ya da  her şeyi gün yapabilmek için günün yetmediğini düşüyorsunuz belki de. Gün 24 saat ama bazen saatlerin su gibi aktığı ya da hiç zamanın yetmediğini fark ediyorsanız eğer siz de zamansızlkta kaybolanlardansınız o halde
 
Bir iş için önünüzde belirli bir süre var ama siz zamanınızı verimli kullanmıyorsanız,  bu süre kaybı enerji kaybından başka bir şey değildir.
 
Plansız yarım yamalak bırakılmış işler ve görevler arasında telaşla koşturmakla mı geçiyor zamanınız. Bunun yerine zamanı programlarsanız ve yaptığınız işe dikkatinizi vererek konsantrasyonunuzu sağlarsanız zamanınız sizin için değerli bir hale gelecektir.
 
Örn.: sabah işe giderken giyeceğiniz kıyafetleri akşamdan hazırlamanız sabah uyandığınızda kendinizi rahat hissetmenize sebep olacaktır. İşinizde çok başarılısınız ama dağınık ve programsız kişiler yüzünden stres yaşıyorsunuz. Sıkıntı noktalarınızı belirleyin ve başkalarına vereceğiniz enerjiyi işinize odaklayın. Ve çevrenizdeki insanlara sınırlarınızı öğretin. Yapılacak işleri önemli ve acil Sıralamasına koyun. Sizin için hangisi kısa zamanda ve acil yapılması gerekiyorsa ona öncellik verin. Bir liste yapın. ilk beşe odaklanın. Bunlar üzerine dışarıdan gelecek bir gündem olduğunda geri plana iterek önceliklerinizi tamamlayın. Bir stratejiniz olsun. Güne başladığınızda o gün kü gün planınızı ya da iş planınızı yapın. Ne yapacağınızı bilmezseniz zamanınız genelde boşa gider. Ardı ardına birikmiş işleri organize etmek için bir stratejiniz yoksa stresin içinde enerjiniz biter. Ve en önemlisi  hayır demesini öğrenin. Zamanınız değerlidir. Niye onu her isteyene veresiniz ki.. Sizin için çok önemli olmadıkça sizden zamanınızı isteyen kişilere hayır demesini öğrenmelisiniz. Bunu yaptığınızda sizden sürekli bir şeyler isteyen insanların yükünden kurtulacaksınız. Başkalarına ayak uyduracağım diye bir telaş içinde olmak yeterince yorucudur ve bu durum kaygı ve endişelere yol açar. Sizin için bir önemi yoksa zamanım yok diyerek teşekkür edin. Ve kendinize olan saygınızın da yükseldiğini fark edeceksiniz.
 
Zamanı kontrol eden sizsiniz. O sizi asla kontrol edemez.
 
Oya Tunka
 
Yaşam Koçu
 
 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..