Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Zeki Sezer, Bülent Ecevit ve Darbe

Zeki Sezer, Bülent Ecevit ve Darbe
 

Ecevit'e de darbe yapılacakmış!


Son günlerde millet olarak ''Ergenekon Davası'' denilen davaya takılmış durumdayız. Bu isim sanıklar tarafından konmuş olsa da, bir davanın sanıkların koyduğu isimle anıldığını ilk kez görüyorum. Ümraniye'de bir evde bulunan yirmi yedi adet el bombasıyla başlayan soruşturmaya nedense böyle önemli bir isim layık bulunmuş.

Neyse, günün konusuna gelelim. ''Ergenekon Soruşturması''nda medyamızın büyük bölümünün, hatta neredeyse tamamının ne kadar yanlı haber yaptığı ortadadır. 7 Temmuz'da darbe olacakmış da bizi kurtarmışlar gibi fazlaca efsane ortaya atıldı. Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök de ''Darbe günlükleri hakkında ne vardır derim, ne yoktur derim.'' şeklinde bir açıklama yaptı ve söz konusu açıklama iktidar yanlısı medya tarafından ''Bakın var da var diyemiyor.'' kıvamına getirildi.

Son günlerde de bu haberleri çıkaranların iktidar yanlısı olduğu ve sadece iktidarı korumaya çalıştığı gerçeği saptırılmak için ''Çetenin (!) eski Başbakan Bülent Ecevit'e de darbe planladığı'' haberleri ortaya atıldı.

Bugün Ankara Sanayi Odası'nı ziyaret eden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e de bu sorular yöneltildi. Zeki Sezer ''O iddiaların ne olduğunu bilmiyoruz. Ama çok yoğun bir çekil baskısı vardı, hepimiz gördük biliyoruz.'' dedi. Israrlı sorular üzerine de ''Bazı emekli generallerin baskı değil ama temennisi olduğunu da söyleyebilirim.'' dedi.

Bu sözler baskın medyamız tarafından öyle bir çevrildi ki, iktidar yanlısı haber kaynaklarından Atv Haber Zeki Sezer'in sözlerini ''Bırakın yalanlamayı, darbe iddialarını doğruladı.'' sözleriyle yayına verdi.

Olaya objektif bir şekilde yaklaşalım...

1- Bülent Ecevit'e toplumun neredeyse tüm kesiminden çekil baskıları var mıydı? Evet vardı, zamanın bu konudaki köşe yazıları toplanırsa bir sergi açılabilir. Özellikle medya kanadından pompalanan geniş bir ''Ecevit istifa'' ortamı yaratıldı ve ülke erken seçime zorlandı.

2- Ecevit'in çalışma arkadaşları onun istifa etmesini isteyebilir mi? Neden istemesin efendim? Ülkenin gidişatından kaygı duyan herkes böyle bir çağrıda bulunabilir.

3- Ecevit'in çalışma arkadaşlarının ''emekli generaller'' olması onların ''Ecevit istifa et.'' demesine engel teşkil eder mi? Böyle saçmasapan bir gerekçe olmaz.

4- ''Emekli generaller'' Ecevit'e darbe yapma niyetindeyse ''Ecevit istifa et.'' temennisinde bulunurlar mı? Böyle bir saçmalık da olmaz. Biri birine darbe planlıyorsa, ''Ya senin istediğin şekilde olsun ya da zorla alırız.'' demez. Bunlar filmlerde olur. Mesela, Sinan Aygün'ün kişiliğine darbe yapılırken ''İstifa et.'' temennisinde bulunuldu mu? Bu haberle bu gerçek tezat oluşturmuyor mu?

Görüldüğü üzere, ''Ergenekon Soruşturması haberi'' yapılmaya çalışılırken habercilik etiğine yakışmayan, gerçeklerle hiç bağdaşmayan; inanılmayacak şeyler yazılıyor, çiziliyor. Bunlar milletimize ''gerçek'' diye yutturulmaya çalışılıyor. Uyanık olalım, ipe sapa gelmez saçmalıklara inanmayalım...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..