Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Zenginlik.. İşte formül

Zenginlik.. İşte formül
 

YE KARDEŞİM DÖKME, KIRMA, ÇALMA, SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE EMPATİ KUR HEPİMİZE YETER.


Bu adamlar nereye koşuyor. Tam burdan baktığımızda aslında doğru yola giden  ve renga renk parke taşları gibi dizilmiş sesi çıkmayan  herkesin yüzüne tükürdükleri sabırlı taşlardır. Nasıl olurda bu kadar sabır edebilyorlar akla gelen ilk soru gibi. Bilmezlermi ne topuklar eskitmişler.  Hangi aracın lastiği sekiz çizdiklerini dahi bilirler.      

Çünkü hepsi aynı yolun sonunda buluşup gidecekleri tek adres topraktır. Peki kimler bunlar; rantçılar tabiki, insan kanı ile beslenen vampirler haykırışım sizedir.

Osmanlının kuruluşandan bu güne kadar ilişkilerimizin yoğun yaşandığı kemik ile et misali birbirinden ayrılmaz  aşıklar gibiyiz. Türkü, Kürdü, Lazı ve kısacası yaşayn tüm insanların birlikte yaşama arzuları aynıdır. Dedelerimiz,  babalarımız omuz, omuza birlikte savaşıp kahramanlıklar yazmadılarmı?  Kız alıp,  vermişiz en önemlisi Muhammed'in  (S.A.V)  ümmeti olarak  nasıl olur kırk yıldır, kendi inandıkları dava uğruna değerleri için bedel verip, bedel alan insanların sonu gelmiyor.                   Nasıl olurda bu kadar ayakta kalabiliyor hiç döşündünüz mü?

Şunu iyi analiz etmek gerekir haksız yapılan bir işin bu denli toplumun, katmanlarında yer edinebilirmi?     

Çünkü temelsiz sağlam olmayan duvar çoktan çöker ve parke taşları gibi altında kalırardı. Gerçekten işin sosyal,  ekonomik,  siyasal,  költürel  v.s gibi işin farklı bayutları vardır.                                              

Dış ülkelerin sorunun başlıca yumağı olduğu aşikardır. Yeni  nesil daha duyarlı oldukları ve bilinçlendikleri tartışmasız greçektir.                                                                                                                                      

Vaziyet  böyle olunca, işin çözüm noktasına gelince;  üç temel sorunlarımızla açık ve net olarak çözümden geçer.

  1- Kürt sorunu;  hani derlerya terör sorunu vardır. Kürt kardeşlerimizin sorunu yoktur. Hayır hayır vardır. Çok acil çözüm bekleyen sorundur.

  2- Kemalizm kesinlikle sorgulanması gereken bir sorun olarak, statokonun sığındığı hayalin gizeminden arındırmak lazım.

  3- İnanç ve islamiyet üstündeki baskılar, bireysel hukukun anayasal bağlamda gövence altına alınması gerekir.

Mevcut sorunları Mecliste tüm partilerin acil konsensüs sağlanılarak  çözülmesi gerekir. Bu sorunları tam anlamıyla çözen Türkiye 2023'  te dünya lideri olur. Ülke bizim toprak son adres bilinciyle, islam ahlakıyla sorunlarımızı çözerek huzurlu ve barışın eğemen olduğu ortamı yaratmak her bireyin sorumluluğudur.   

Yarın çok geç olmadan rantçı vampirlerin günah  kefesi dolmadan meselelerimizi çözmek  elzemdir.  Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...