Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Anime / Manga
 

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi
 

Zero No Tsukaima


Zero No Tsukaima benim çok sevdiğim bir seri. 3 sezonu yayınlamış olup 4. sezonun söylentileri dolaşmakta. Romanları, mangası ve animesiyle bizi bambaşka bi dünyaya götürüyor. Kısaca ilk ve 2. sezonun tanıtımlarını yapacağım.

Daha sonra ise 2. sezonun bölüm özetlerini yazacağım sırayla. ( 2. sezon bölüm özetlerini yazmaya karar verdim. )

Zero no Tsukaima

Noboru YAMAGUCHI'nin romanından uyarlanmıştır.

Halkeginia adında başka bir dünyada yaşayan, RaValli ailesinin kibirli, şirin ama büyü becerisi pek olmayan kızı Louise'i herkes “Louise the Zero” olarak çağırmaktadır. Çünkü; Louise, büyü yapmada pek başarılı değildir. Başarı oranı "0"dır.

2. sınıfların "Familiar"larını çağıracakları törende, tuhaflıklar yine Louise'i bulur. 17 yaşında, internette gezmeyi seven, sıradan bir lise öğrencisi olan Hiraga Saito, Louise'in yeni "Familiar"ı olur. Hiraga'yı emrine çağıran Louise, birden Hiraga'nın dudaklarına yapışır. Elinde beliren harflerle artık Hiraga, Louse'nin hizmetine girer.

2. sezon ise;

Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi

İkinci sezon, ilk sezonun bittiği yerden yani savaşın bitiminden sonra olanları anlatıyor. Saito, elindeki tek fırsatı değerlendirip kendi yaşadığı yere, Tokyo'ya, dönmeye çalışır ancak pek başarılı olamaz. Louise ise artık Void element büyüsünü kullanmaya başlamış ancak hiç kimse bu büyü ile ilgili çok birşey bilememektedir. Henrietta, Loise bir kitap verir ve bu kitap sayesinde Louise kendi kendine Void öğrenmeye çalışır. Bu sırada krallıkta tehlike geçmemiştir. Yeni düşmanlar krallığı tehdit ederken Loise, Saito ve arkadaşları bunu önlemeye çalışacaklardır.

3. sezon

İkinci sezonun sonundaki savaşın ardından Tristain Akademisi'ne dönen Saito ve Louise, Saito'nun anlaşmasının izlerinin kaybolmaya başladığını fark ederler. Artık "efendi ve yardımcısı" bağından öte bir ilişkiye sahip olan ikili, Saito'nun güçlerinin kaybolmasının nedenini aramaya başlar.

Notlar:

Zero no Tsukaima romanlarından uyarlanan serinin üçüncü sezonudur.

Bölüm özetleri www.anime.gen.tr den alınmıştır.

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..