Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zeytin ile zeytinyağının inanılmaz faydaları... Soma'da kesilen zeytinler...

Zeytin ile zeytinyağının inanılmaz faydaları... Soma'da kesilen zeytinler...
 

Daha iki gün önce Soma’nın Yırca köyünde, köylünün geçim kaynağı zeytinlikleri talan eden ve 6 bin zeytini kesenler, zeytinin ve yağının aşağıda sıralayacağımız faydalarını bilselerdi o ağaçları kesip talan ederler miydi?

Bence ederlerdi!

Çünkü onlar için köylünün kazanç kaynağından ziyade, kuracakları termik santralin getirisi önemli. Ayrıca insan sağlığına katkı da onları fazla ilgilendirmiyor! Onların tek derdi, kaynakta su varken küpü iyice doldurmak ve o küptekileri birileri ile paylaşmak!..

Neyse… Biz gelelim zeytin ve yağının faydalarına:

Yüzyıllardır şifa dağıtan ve birçok uygarlığa sağlık vermiş bir besin: Zeytin! 

Kahvaltılarımızdan asla eksik etmediğimiz bu besinin yararlarını öğrendiğinizde sadece onu yemek isteyeceksiniz. O zeytinlikleri talan eden ve 6 bin zeytini yerle bir edenlere bir kere daha lanet okuyacaksınız.

The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, bol zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu, Buffalo Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan ß-sitosterol'ün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar ß-sitosterol'ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlar.

Oxford Üniversitesi'ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişler.

Peki, bu kadar değerli ürün başka nelere iyi geliyor?

Mideyi kuvvetlendiriyor. Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı koruyor.

Bağırsakları yumuşatıyor ve kabızlığı gideriyor. Sabah kahvaltıdan önce 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz suyla karıştırılıp içilirse basit kronik kabızlığa iyi geliyor. Basur şikâyetlerini gideriyor.

Karaciğer ve baş ağrısını gideriyor.

İştah açıyor.

Yüksek tansiyonu düşürüyor.

Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalı.

Damarları açıyor.

Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım ediyor.

Sarılığa iyi geliyor.

Bağırsak solucanlarını düşürüyor.

Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engelliyor. İçindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı oluyor ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırıyor.

Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalı.

Cinsel gücü arttırıyor.

Tok tutuyor.

Safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlıyor. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenliyor ve safra taşı riskini azaltıyor.

Hücreleri yenileyerek yaşlanmanın etkilerini geciktiriyor. İçerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılıyor, cildi besliyor ve koruyor.

Bebek ve çocuk gelişimini destekliyor.

Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlıyor.

Gördüğünüz gibi insan yaşamı için çok önemli bir yiyecek olan zeytin, bilinçsiz, gözlerini para hırsı bürümüş insanlar tarafından talan edilirken, ellerindeki imkânları kullanarak, mahkeme kararını önceden öğrenip, mahkemenin kararını bile bile zeytinlikleri talan ediyorlar.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..