Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zeytinyağının mucizevi faydaları

Zeytinyağının mucizevi faydaları
 

Ülkemizin en büyük güzelliklerinden biri de zeytin ağaçları ve zeytinyağı. Zeytin yağının mucizevi faydalarını okumayanınız kalmamıştır eminim. Ya da okudunuz pek inandırıcı gelmediğini ve abartıldığını düşünüyor olabilirsiniz. Ben doğma büyüme Egeliyim ve soframıza ben bildim bileli zeytinyağından başka yağ girmedi.Çocukluğumuz zeytin ağaçları arasında geçti. Biz sadece salatalarda değil tüm yemeklerimizde, pastalarımızda, böreklerimizde de zeytinyağı kullanırız. Mucizevi denilen faydaları gerçekten doğru ve abartılmıyor. Peki nedir bu faydaları diyecek olursanız, buyuru;

1*Zeytinyağı cilt için çok faydalıdır. Yüksek miktarda E vitamini içerdiği için ciltteki kırışıklıkların oluşumunu engeller, ciltteki yaralara sürüldüğünde hem mikropları öldürür hem de iyileştirici etkisi vardır. Ama kullanacağınız yağın doğal olduğundan emin olun lütfen.Son zamanlarda doğal adı altında ve ünlü markaların da zeytinyağının içinde farklı yağlar kullandıklarını hepiniz duymuşsunuzdur. Soğuktan kuruyan cildinize süreceğiniz birkaç damla zeytinyağı hem cildinizi yumuşatır hem nemlendirir. Benim kış mevsiminde kullandığım bir karışımım var. Küçük cam bir kaba biraz bepanthen plus, birkaç damla zeytinyağı, birkaç damla limon koyuyorum ve onu karıştırıp yüzüme sürüyorum gece yatarken. Cildim hem yumuşacık oluyor hem leke ve kırışıklıklara çok iyi geliyor ayrıca oldukça ekonomik.

2* Zeytinyağı, kolesterole iyi gelir.

3*Zeytinyağı, mide rahatsızlıklarını engeller.Bir kavanozun içine doğal kuru incir koyun ve üstüne biraz zeytinyağı ilave edin.Her sabah aç karnına bir adet yiyin. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemi rahatsızlıklarınıza çok iyi gelir.

4*Zeytinyağı, kemik sağlığını korur.Ağrıyan kolunuza, bacağınıza, dirseğinize sürebilirsiniz.

5* Zeytinyağı, meme kanseri riskini azaltır. Emziren annelerde meme ucu çatlamalarının iyileşmesine yardımcı olur.

6*Zeytinyağı, kilo kaybını kolaylaştırır.

7*Zeytinyağı, saçlarımız için oldukça faydalıdır. Saçlarının sık olmadığından şikayet edenler, düzenli olarak saç diplerinize birkaç damla zeytinyağı ile 5-10 dk masaj yapınız. Ayrıca kimyasal içerikli şampuanlar yerine zeytinyağlı sabunu tercih ediniz, hem cildiniz hem de saçlarınız için.Saçları kuru olanlar da saçlarına zeytinyağı ile masaj yapabilirler.

8*Zeytinyağı, ruh sağlığını korur. Malumunuz günümüzün en önemli sorunlardan biri aşırı stres ve buna bağlı olarak depresyon.”İnsan ne yerse odur ” sözü doğru bir söz.

Düzenli olarak hem yemeklerinizde hem cildiniz de kullandığınız zeytinyağının mucizevi faydalarını sizler de göreceksiniz.

İyilikle ve sağlıklı kalın

 
Toplam blog
: 21
: 177
Kayıt tarihi
: 19.10.16
 
 

Kimdir bu Ninattam?  Aşka aşık, okumaya aşık akıntıya ters yönde kürek çekmeyi seven, tünelin son..