Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Fasulye

Zeytinyağlı  Fasulye
 

Merhaba,
 
Fasulye Akdeniz ülkelerinin  en sevilen yaz  yemeğidir. Her ne kadar  cinsine göre farklılık gösterse de muhakkak yan kılçıkları alınmalıdır.  Ama pazarınızda hiç kılçığı olmayana da rastlayabilirsiniz. Daha önce de bahsetmiştim. Semt pazarlarından alışverişi seviyorum. Hatta pazarcıların ürünlerini yerleştirirken  birbirleriyle  atışmalarına, kıvrak zekalarına,  politikayı, ekonomiyi, özellikle futbolu  esprili bir dille önünüze sürmelerine daha da  bayılıyorum.
 Dün limon satıcısına limonlar iyi mi? Pek sulu gözükmüyor dediğimde,  - Abla iftaiye bile suyunu bizden alıyor cevabını verdi. :)  Gel de şimdi limonu başka tezgahtan al. 
Hele hele yüce gönüllü, cömert  satıcılarımız  tezgahtaki ürünü tattırmadan mümkünü yok sizi bırakmıyor. Pazar alışverişi yorucudur, emek ister ama eve döndüğünüzde de  taze ve ekonomik  ürün almanın huzuru,  tüm yorgunluğunuzu uçuruverir.
 
MALZEMELER :
 
 Ayşe Kadın  fasulye
 Domates
 Soğan
 Zeytinyağı
 Tuz, şeker.
 
 
YAPILIŞI:
 
 1 kg. fasulye yıkanır ve ayıklanır. 2 orta boy soğan doğranır, 3 adet olgun domates rendelenir.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, bir  tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, hepsi çiğden düdüklü tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su eklenir. Suyunu çekip fasulyeler yumuşayınca indirilir. Zor pişen bir tür ise sıcak su ilave edilip tekrar pişirilir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip yenmesi önerilir.
 
Afiyet olsun.
 
 
Instagram: https://instagram.com/gurmedengecme/