Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '06

 
Kategori
Eğitim
 

Zihnimizi kullanma zamanı geldi

Zihnimizi kullanma zamanı geldi
 

Zihnimizi kullanma zamanı geldi geçiyor.

Zihinsel gelişim; dikkat, soyutlama, problem çözme, akıl yürütme, genelleştirme, ayırdetme, depolama, hatırlama, düşünme süreçlerini kapsar.

Zihinsel süreçler geçmiş, şimdi ve gelecekle ilgili olay ve durumları temsil ederler.

Geçmişin bilgileri, şimdinin yaşantıları ve geleceğin planları zihinsel süreçleri ekilediği gibi zihinsel süreçler de bunları etkiler.Zihnimizin gelişebilmesi için kullanılması gerekir ''KULLANILAN ORGANLAR GELİŞİR KULLANILMAYAN ORGANLAR KÖRELİR'' öğrencilerimizin zihinlerini açacak kullandıracak şekilde çocuklarımızın fikirlerini alıp ''beyin fırtınası''yöntemi uygulanarak zihnin açılmaı sağlanabilir.

Fikir üretebilecek gençler yetiştirmeliyiz.Teknoloji bilgi verir ve kolay yolla bilgiye ulaşım sağlanır. Bilgi kullanılmadığı taktirde işe yaramaz. Bilgiyi fikre ulaştırmak, bilgilerden yararlanarak fikir üremek ,hayat kolaylığı sağlamak bunu başardığımızda bilgi hamalı olmadan bilginin fikre dönüştürülmesi zihnin gelişimi demektir. Bizim ülke olarak bu tip insanlara ihtiyacımız vardır.

zihnini ve bilgilerini fikre dönüştürebilen insanlar kazanacaktır.F ikir üretme yöntemlerini öğrenmeyen gençlerimiz bilgilerinden faydalanamayacaktır.

Fikir üretebilmemiz için neye ihtiyacımız olduğunu bilmeliyiz. Kendimizi tanımalıyız. koşullarımızı bilmeliyiz. Artık beyin, zeka, bilgi,fikir dünyayı ayağa kaldıracak en değerli varlığımız.

Birilerinin bizim adımıza karar almaları ve bunu alışkanlık haline getirmemiz fikir üretme alişkanlığımızı köreltir. karar alabilme cesareti ve bilgisine sahip olarak hareket etmeliyiz.

Türkiyeyi de kurtaracak olan budur. AB'nin bizim adımıza karar alması bizim zihnimizi köreltmektedir. Kendi adımıza karar alamaz hale gelebiliriz. İpleri koparmamalıyız. ZİHNİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..