Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Okullar
 

Ziller çaldı derse, çocuklarımız sağlıklı beslense

Ziller çaldı derse, çocuklarımız sağlıklı beslense
 

MERT


Yarın ders başı için okullarda ziller çalacak. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, nitelikli, eğitimli ve üretken insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Günümüz dünyasında toplumların, ülkelerin çağdaşlık düzeyi eğitimde yakaladığı başarı, sahip olduğu bilim ve teknolojinin kalitesi ile ölçülmektedir. Ülkeler arasındaki zenginlik ve kalkınmışlık yarışı da en çok eğitimle kazanılabilir. Eğitimde başarıyı yakalamak yetiştireceğimiz sağlıklı nesillerle ancak mümkün olabilir. Bu konuda okulda biz öğretmenlere evde evde annelere ve babalara çok iş düşüyor.


Yetersiz ve dengesiz beslenen çocuklar daha sık hastalanırlar ve gelişmeleri gelişmeleri yaşıtlarına oranla geriden seyreder. Buna bağlı olarak ta başarııları düşer. Okul başarısını ve zeka seviyesini artırmak gelecek nesillerin daha güçlü ve sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için okul dönemindeki çocukların beslenmelerine annelerin daha bir önem vermesi gerekiyor.

Sağlıklı,, üretken, mutlu ve başarılı bir gelecek için , okul döneminde çocuğumuzun sağlıklı beslenenmesine gereken önemi vermeliyiz. Çocuklarımızı abur cuburdan uzak tutmalı, ödül olarak hazır gıdalara yönlendirmemeliyiz. Çocuklar için albenisi çok olan eğlence merkezlerinin hemen yanı başında hazır tuzak gibi bekleyen "fast- foodlardan" uzak tutalım lütfen.

6-12 yaş grubu olan okul çağındaki çocukluk dönemi, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu, sosyal ve psikolojik gelişiminin en önemli evresidir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı bu yıllarda kazandırılır. Yaşam boyu sürecek diğer alışkanlıklar gibi..

Evde ve okulda beslenme eğitimi ne kadar erken başlarsa çocuğun gelişimi, zekası ve bağışıklık sistemi o denli güçlenir. Bedensel gelişme-zeka-bağışıklık ,üçlüsü sac ayağı üçlüsüdür. Birinden biri aksadı mı, denge bozulur. Bu denge sağlıklı beslenmeyle sağlanır. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini, büyüme ve gelişmesini sağlayacak enerjiyi alabilmesi için her gün temel besin grubu dediğimiz; et, süt, sebze, tahıl, yağ grubu besinlerinden, her öğünde, dengeli ve ölçülü bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.

 

 

 
Toplam blog
: 124
: 393
Kayıt tarihi
: 01.04.11
 
 

Diyarbakır’da doğdu, tam bir Diyarbakırlı olarak büyüdü. İlk okulu İsmet Paşa İlkokulu’nda, orta ..