Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '16

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar, zirvede her Pazar - 5 - Ata'ya saygı yürüyüşü

Zirveyle bir Pazar, zirvede her Pazar - 5 - Ata'ya saygı yürüyüşü
 

Zirve Ailesi


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Bu hafta (13.11. 2016) dağcılık sporuna gönül veren doğa sevdalısı sporcuların ATA' YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ vardı. Çeşitli il ve ilçelerden gelen yüzlerce spocu ATAlarına olan sevgi ve saygılarını haykırmak için  Bornova Cumhuriyet Meydanı' nda toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın ardından  Federasyon Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila güne özel kısa ama anlamlı birer konuşma yaptı. Son olarak da başkan Atila kulüplere katılım belgelerini sundu. Yağmur altındaki hüzünlü törenden sonra kulüpler faaliyetlerini yapacakları bölgelere dağıldılar.

Zirve Dağcılık' ın iki şubesi Turgutlu ve İzmir birlikte yol aldılar bu hafta. Sağanak yağmura aldırmadan yürüyüşe başlayan sporcular A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldılar. A grubuna (74 kişi)  Genel Başkan Orhan Kozan rehberlik yaparken artçısı Vahit Bey olup, B gubunun rehberi Zirve Feridun artçısı ise Aygül Kaplanseren' di. Günün fotoğrafçıları ise yağmura aldırmadan anları ölümsüzleştiren güzel yürekli insanlar Cemal Kaya ve Tolga Uçar' dı...

Turgutlulu ve İzmirli zirveciler ortak faaliyette yürümenin keyfini doyasıya çıkardılar. Beraber ıslanıp, ateş başında beraber ısındılar. Yiyeceklerini paylaştılar. Var olan dostluklarını pekiştirirken, yeni arkadaşlıklar kurdular. Zaman zaman çamur olan parkurda zorlansalar da yardımlaşarak engelleri aştılar. Öğleden sonra yağmurun dinmesiyle biraz daha doğanın keyfini çıkaran katılımcılar; orman içinden çok güzel ve zorlu bir patikadan geçerek sonbaharın tüm yansımalarını gördüler. Yaklaşık 15 km. lik yürüyüş Kuyucak' ta son buldu. Meydandaki kahvede yorgunluk çaylarını içen gruplar bir dahaki ortak yürüyüşte buluşmak üzere sözleşip, vedalaştılar.

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..